fbpx

Recept: hemelse chocoladefondue met Gorenjka

Čokoladni fondi z Gorenjko

Ste že kdaj pripravili čokoladni fondi? Kaj pa, ste že kaj razmišljali, s čim boste letos pocrkljali svojo mamo, ženo oz. najpomembnejšo žensko v vašem življenju na materinski dan? Kaj če bi jo presenetili s čokoladnim fondijem pripravljenim s čokolado Gorenja? Čokoladni fondi je tudi odlična izbira za družabne dogodke. Vsak vzame svoje nabodalo in že pomakamo koščke sadja v slastno čokoladno omako.

Chocoladefondues je odlična izbira za razvajanje brbončič. Je kulinarična različica spa-ja in nekaj, kar bo vedno razveselilo goste in ljubljeno osebo. Kaj še čakate? Hitro po chocolade Gorenjka chef, sadje in sladko smetano. Recept pa najdete v nadaljevanju.

LEES VERDER: Hemelse chocolade- en kaasfondues

Čokoladni fondi so sedma nebesa za brbončice.
Čokoladni fondi so sedma nebesa za brbončice.

Recept za čokoladni fondi z Gorenjko:

Sestavine za čokoladni fondi z Gorenjko:

  • 500 gramov žlahtne jedilne čokolade Gorenjka
  • 200 ml zoete room
  • različne vrste sadja (banane, jagode, hruške, suhe marelice, fige, kivi, ananas, suhe slive, ipd.)
  • nasekljane lešnike (po želji)

Bereidingsproces chocoladefondue:
Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali naribamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilijemo sladko smetano vse dokler ne nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno žlahtno jedilno čokolado Gorenjka in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.