Polentafrietjes zijn een alternatief voor deze klassieke aardappelsnack en het bewijs dat gezonde versies van ongezonde gerechten niet per definitie minder lekker zijn. Polentasticks zijn net zo lekker als gebakken aardappelen, met een knapperige korst en een zachte kern. Ze worden niet gebakken, maar gebakken en kunnen net als frietjes in ketchup worden gedoopt.
Pomfrit ni slovenska jed, polenta pač. Združite priljubljeni een hapje in tradicionalno slovensko jed s tem, ko pripravite pomfrit iz polente. Gre za zdravo različico ocvrtega krompirčka, ki jo bodo vzljubili tudi najmlajši, ki sicer prisegajo na pomfrit.
LEES VERDER: Recept: Snickers z alkoholom
Pomfrit iz polente je v kombinaciji s panceto hrana za bogove, zato ta slastni prigrizek preprosto morate preizkusiti. Samega po sebi ali z dodatki.
Recept za pomfrit iz polente s panceto:
Sestavine za pomfrit iz polente s panceto:
- instant polenta
- zout
- peper
- parmezaan
- pancetta
- courgette
- asperges
- kerstomaat
- sezam (po želji)
- olijfolie
- kečap (za pomakanje, lahko tudi paradižnikova omaka ali katera druga pomaka)
Postopek priprave pomfrita iz polente s panceto:
Najprej v slani vodi skuhamo polento (razmerje zdrob : voda 1:3). Kuhano polento popopramo in vmešamo parmezan. Vse skupaj prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in poravnamo. Postavimo v hladilnik za cca eno uro, da se shladi in strdi. Če želimo zgolj polentin pomfrit, ohlajeno polento nato le še narežemo na paličice in jih za konec za hrustljavost na oljčnem olju popečemo z vseh štirih strani ter potresemo s sezamom. Če je krompirček iz polente kot priloga panceti, tedaj, ko je polenta v hladilniku, narežemo panceto, šparglje, bučke in češnjevce ter jih popečemo. Pa dober tek!