Deze keer presenteren wij samen met Gorenje een nieuwe gecombineerde stoomoven, wat zeker de grootste aanwinst is in de nieuwe generatie inbouwkeukenapparatuur van Gorenje. Door het werkingssysteem behouden de gerechten die erin worden bereid de juiste structuur en behouden ze ook de meeste vitamines en mineralen. Het geavanceerde MultiSteam 360° luchtcirculatiesysteem verdeelt de stoom gelijkmatig en zorgt voor de malsheid en zachtheid van het voedsel. Onder de meesterlijke hand van chef-kok Binet Volčič bereiden we deze keer wrongelknoedels met pruimen, maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat er een prijstrekking is waarmee we een online kookcursus van een maand kunnen winnen op het portaal van chef-kok Binet Volčič .
Gorenje tokrat predstavlja kombinirano parno pečico, ki je največja pridobitev v sklopu nove generacije vgradnih kuhinjskih aparatov Gorenje. Zaradi sistema delovanja, ki deluje na osnovi čiste pare in izpopolnjenje tehnologije vpihovanja, v njej pripravljene jedi obdržijo pravo strukturo, zadržijo večino svojih vitaminov in mineralov, njihov okus pa je zato intenzivnejši in polnejši. V pari kuhana riba, jajca ali nežna piščančja prsa z rižem in zelenjavo tako dobijo nove dimenzije okusa, medtem pa kombinacija kuhanja v pari in pečenja na vročem zraku poskrbi za hrustljave hlebce kruha, krhke piškote nebeškega okusa ali pa karamelizirano čebulo in korenje, ki bodo še posebej razvajali naše brbončice.
Kaj je MultiSteam 360° ?
Parne pečice Gorenje uporabljajo napreden sistem kroženja zraka znan že iz funkcije MultiFlow 360°. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, jedi pa so tako še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so resnično boljši.
LEES VERDER: Recept: Geroosterde rode biet met tijm en geitenkaas - Gorenje & chef Bine Volčič
S kombinirano parno pečico bomo tokrat pripravili skutne cmoke s slivami, pomagala pa nam bo mojstrska roka chefa Bineta Volčiča.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 g skute
- 60 g gesmolten boter
- zout
- 2 eieren
- 100 g pšeničnega zdroba
- 100 g bele moke
- 12– 16 sliv
- beli sladkor
Voor de dressing:
- sladkor (po želji)
- piment (po želji)
- 3 eetlepels boter
- 2 žlici drobtin
Skuto pretlačimo in gladko razmešamo s stopljenim maslom. Primešamo zdrob, jajci in toliko moke, da dobimo gladko testo, ki se ne lepi na roke. Pognetemo in pokrijemo s folijo ter pustimo počivati vsaj pol ure v hladilniku. Nato na pomokani površini oblikujemo testo v debelo klobaso, jo narežemo na in vsako sploščimo med pomokanimi dlanmi. V sploščeno testo zavijemo cele slive skupaj s peško, da sok slive ostane v sadežu. Na peško pa moramo biti pozorni, ko cmok jemo. Robove testa okoli slive dobro stisnemo in oblikujemo cmoke. Položimo jih v pekač z luknjicami enega zraven drugega in kuhamo v predogreti parni pečici na 100 stopinj okoli 15 minut.
Za serviranje v ponvi stopimo maslo, dodamo drobtine in jih prepražimo, da dobijo zlatorumeno barvo. Drobtine potresemo po cmokih. Po želji jih lahko še sladkamo in dodamo mleti piment.
Ne pozabimo! Do 31. julija vindt plaats prijs spel, kjer si bomo s pravilnim odgovorom lahko pridobili enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
Več informacij o kombinirani parni pečici Gorenje in sistemu MultiSteam 360°:
gorenje.si
Meer informatie over Bine Volčič:
binevolcisch.si