De cake met witte chocolade en aardbeien is 1,2,3 klaar ... maar wordt tegelijkertijd niet gebakken. De grootste bonus? De taart is superlekker.
Si za vikend poslastico? Potem nujno preberi recept za pripravo slastne in hitre torte z belo čokolado in jagodami, ki je ne boš rabil peči!
Ingrediënten
- 6 eierdooiers
- 250 gram suiker
- 250 gram aardbeien
- 750 ml zoete room
- 250 g witte chocolade
Voorbereiding
Umešajte rumenjake in sladkor in ko masa postane penasta, jo postavite nad paro. Mešajte, da postane kremasta. Odstranite z ognja in mešajte z mešalnikom, da se masa ohladi. Operite jagode, odrežite lističe in jih zmečkajte. Sladko smetano stepite in dodajte v zmes z rumenjaki. Vmešajte tudi zmečkane jagode. Maso prelijte v model za torto in čez noč postavite v zamrzovalnik. Naslednji dan nad paro stopite belo čokolado in jo nekoliko ohladite. Prelijte preko torte in za 5 minut postavite v zamrzovalnik. Nato jo odstranite iz pekača in okrasite po želji. Pa sladek dober tek!