De nieuwe Gorenje-ovens onderscheiden zich door de nieuwste designtrends en hoogwaardige materialen, die eenvoudig onderhoud en reiniging mogelijk maken. Eén zo'n functie is pyrolyse, het automatisch reinigen van de oven. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de oven vrij is van een enkele vetvlek of ander residu. Onze oven is dus klaar om opnieuw gebruikt te worden. Deze keer hebben we een heerlijke lams- en auberginemoussaka bereid. Laten we het prijzenspel niet vergeten, dat loopt tot 31 juli en waarmee we een online kookcursus van een maand kunnen winnen op het portaal van chef-kok Binet Volčič.
Vgradne pečice Gorenje so tehnološko dovršene ter omogočajo odlično pečenje in raznovrstno pripravo hrane. V podjetju Gorenje so se odločili, da želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, zato so zapletene procese pečenja hrane pretvorili v enostavne programe. V svojih 60-ih letih poglobljenih raziskav v svetu pečenja in kuhanja ter edinstvenih kulinaričnih užitkov, so našli rešitev v novi generaciji kuhinjskih aparatov Gorenje, ki jih za nas predstavlja priznani kuharski mojster Bine Volcič. Nove pečice tako odlikujejo najsodobnejši oblikovalski trendi in kakovostni materiali, ki omogočajo enostavno vzdrževanje in čiščenje.
Kaj je piroliza?
Čiščenje s pirolizo je najučinkovitejši in najnaprednejši način čiščenja pečice brez kakršnihkoli detergentov. Temperatura do 500 °C poskrbi, da je pečica povsem čista in brez enega samega maščobnega madeža ali drugih ostankov. Nežno čiščenje traja 90 minuten, srednje intenzivno 120 minuten, zelo intenzivno pa le 150 minuten; pri tem je učinek čiščenja posledično sorazmeren s trajanjem. Po koncu čiščenja obrišemo le še morebitne ostanke. Maksimalno trajanje in intenzivnost pirolitičnega čiščenja s 150-minutnim programom pa zagotavljajo modeli pečic Gorenje Superior.
LEES VERDER: Recept: Kwarkknoedels met pruimen - Gorenje & chef Bine Volčič
S pomočjo kuharskega mojstra Bineta Volčiča smo se tokrat lotili priprave slastne musake z jagnjetino in jajčevci. Pa dober tek!
Sestavine za pripravo musake Iz jagnjetine in jajčevcev (za 4 osebe):
- nekaj žlic olivnega olja
- 3 velike čebule
- 5 teentjes knoflook
- 1 kg mlete jagnjetine
- zout
- peper
- 200 ml rode wijn
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 400 g paradižnikovih pelatov
- 2 korenja
- 2 kaneelstokjes
- 1 žlička pimenta
- 3 večji jajčevci
- 70 gram boter
- 70 g bele moke
- 500 ml melk
- 200 g ribanega sira
- 2 srednje velika jajca
1. Onder- en bovenverwarmer, 150°C, 30 minut
2. Grill z ventilatorjem, 200°C, 10 minut
V ponvi segrejemo olje, dodamo drobno narezano čebulo, sesekljan česen ter olupljeno in na manjše kocke narezano korenje. Ko se korenja rahlo obarva, dodamo meso, temperaturo povišamo in pečemo toliko časa, da meso enakomerno porjavi. Deglaziramo z vinom in tik preden tekočina povsem povre, dodamo še paradižnikov koncentrat in pelate, cimetovi palčki in piment. Kuhamo pol ure, občasno premešamo. Jajčevce narežemo na debeline dveh centimetrov, pokapljamo z olivnim oljem, solimo in popramo ter popečemo z obeh straneh.
Pripravimo še bešamel. Stopimo maslo, dodamo moko ter kuhamo minuto ali dve. Zmanjšamo temperaturo in postopoma dodajamo vroče mleko. Počasi naj vre 15 minut, nato dodamo 100 g sira, solimo in popramo. Ko se malce ohladi, vmešamo še jajci. V ognjevarno posodo po slojih zlagamo sestavine. Najprej pečene jajčevce, nato plast mesa, nato tretjino sirne omake. Priprava ponovimo. Na koncu naložimo jajčevce, prelijemo s preostalo omako in posujemo s preostalim sirom. Postavimo v predogreto pečico na 3. nivo in pečemo v dveh korakih. Pred serviranjem naj musaka počiva nekaj minut.
Ne pozabimo! Do 31. julija vindt plaats prijs spel, kjer si bomo s pravilnim odgovorom lahko pridobili enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
Več informacij o pirolizi Gorenje:
gorenje.si
Meer informatie over Bine Volčič:
binevolcisch.si