Wanneer onze favoriete lentegroente schittert in de vorm van een snelle, simpele en heerlijke roerbakschotel. Hier is een recept voor roerbakasperges met rundvlees, geserveerd met jasmijnrijst of heerlijke Aziatische noedels.
Špargljev stir fry z govedino je dišeča spomladanska jed, polna mamljivih azijskih okusov. Preden se lotimo njene priprave, skuhamo jasminov riž oziroma riževe ali jajčne rezance. Kakor nam najbolj diši…
Recept za špargljev stir fry z govedino:
Ingrediënten:
- ¼ kopje soepbasis
- 1 ½ theelepel oestersaus
- 1 ½ theelepel sojasaus
- 2 theelepels geraspte verse gember
- 2 theelepels geperste knoflook
- 4 theelepels olijfolie
- 350 gram rundvlees
- 350 g verse asperges, in drie delen gesneden
- 1 middelgrote rode paprika, in kleine reepjes gesneden
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 ui, in reepjes gesneden
Bereidingsinstructies:
Prvih pet sestavin vržemo v skledo in dobro premešamo. V veliki ponvi segrejemo dve žlički olja, dodamo goveje meso in pečemo približno 2 minuti. Zrezek nato odstranimo iz ponve. Iz ponve odstranimo tudi vso odvečno tekočino in jo ponovno postavimo na ogenj. Dodamo še dve žlički olja in nanj stresemo šparglje in rdečo papriko. Pečemo približno 2 minuti, nato dodamo čebulo in papriko v prahu. Zmanjšamo ogenj in v ponev prilijemo zmes z jušno osnovo. Kuhamo 3 minute, nato v ponev vrnemo goveje meso (po želji narezano na koščke) in kuhamo še približno eno minuto. Dober tek!