fbpx

Recept: Chinese loempia's

Recept - spomladanski zavitki po kitajsko

Loempia's worden doorgaans geassocieerd met de Chinese keuken en een bezoek aan een Chinees restaurant, maar loempia's zullen, vooral in de lente, al snel de ster van je thuismenu worden. Ze hebben niet voor niets zo'n naam. En aangezien de meteorologische lente aanbreekt, is het tijd om dit recept uit te proberen en Chinese loempia's te maken.

Spomladanski zavitki so slastni zalogajčki, klasika kitajske kuhinje, ki jih boste, potem ko boste preizkusili ta recept, redno uvrščali na svoj jedilnik. Zavitke lahko pripravimo s katerokoli zelenjavo, z mesom ali brez njega in pri tem vključimo številne dodatke. Za spomladanske zavitke zato velja, da jih je toliko, kolikor je okusov oz. sestavin pri roki.

LEES VERDER: Recept: lasagne met pannenkoeken

Zunaj že diši po pomladi, zato je skrajni čas, da po njej počasi zadiši tudi v kuhinji. In kaj je boljšega kot pomlad pozdraviti s spomladanskimi zavitki po kitajsko, ki jih lahko postrežemo kot predjed, glavno jed ali jed k solati?

Primerno prihajajočemu letnemu času je čas, da se spoznate z receptom za spomladanske zavitke.
Primerno prihajajočemu letnemu času je čas, da se spoznate z receptom za spomladanske zavitke.

Recept za spomladanske zavitke:

Sestavine za spomladanske zavitke po kitajsko:

Ingrediënten voor het deeg:

  • listnato testo (namesto tega lahko pripravimo tudi tanke palačinke, ki pa jih spečemo samo na eni strani)

Ingrediënten voor de vulling:

  • 12 dag sojinih kalčkov
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • malo zelja (priporočamo kitajsko zelje)
  • malo sveže zelene
  • 2 majhna pora
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 25 dag zmlete svinjine
  • 2 eetlepels olie
  • sol in poper (po okusu)
Spomladanski zavitki niso samo v domeni kitajskih restavracij. Povsem enostavno jih lahko pripravite tudi sami.
Spomladanski zavitki niso samo v domeni kitajskih restavracij. Povsem enostavno jih lahko pripravite tudi sami.

Postopek priprave spomladanskih zavitkov po kitajsko:
Vso našteto zelenjavo narežemo na trakce. Nato na olju prepražimo mleto meso, dodamo narezano zelenjavo in podušimo. Po potrebi dodamo nekaj vode. Dodamo še sojino omako, sol in poper, in ko je meso pečeno in zelenjava omehčana, zadevo ohladimo. V testo, razrezano na 10-centimetrske kvadrate (vzamemo po 2 lista skupaj, da se še držita), oz. na nepečeno stran palačinke damo žličko ali dve nadeva in zložimo v obliki kuverte; robove zalepimo z beljakom, da se med peko testo ne odpre (ob robovih naj ostane vsaj 2 cm praznega testa). Olje v ponvi segrejemo na 190 stopinj Celzija in spomladanske zavitke cvremo do zlato rumene barve. Preden jih postrežemo v družbi sojine make, jih položimo na papirnate prtičke, da ti popivnajo odvečno maščobo. Pa dober tek!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.