Wauw, wat een combinatie! Wij garanderen dat deze heerlijke chocoladetaart met gin je in een beter humeur brengt.
Zate imamo popoln recept za “depresivni” januar! Tukaj je superokusna čokoladna torta z ginom, ki ti bo takoj polepšala dan!
Ingrediënten
- 170 g masla
- 310 g čokolade
- 6 eieren
- 150 g trsnega sladkorja
- 30 g meel
- 50 ml jenever
- 1 eetlepel vanille-extract
- een halve theelepel zout
Voorbereiding
Pečico predhodno ogrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za torto dobro namastite, saj je masa nekoliko lepljiva. Čokolado in maslo stopite na pari in pustite, da se malo ohladi. Z električnim mešalnikom tri minute mešajte rumenjake in sladkor, nastati mora bleda in gosta masa. Vanjo dodajte stopljeno čokolado in maslo ter mešajte tako dolgo, da nastane enotna zmes. Dodajte moko, gin, vaniljo in premešajte. V drugi posodi naredite sneg iz beljakov. 1/3 snega lepo počasi ročno vmešajte v čokoladno maso, dodajte še preostali sneg. Maso prelijte v model za torto in pecite od 40 do 45 minut. Ko je torta pečena, jo z nožem “odstranite” od roba pekača, a je ne jemljite iz pekača in pustite, da se v njem ohladi. Ko je ohlajena, jo vzemite iz pekača tako, da jo obrnete na glavo (npr. s pomočjo krožnika). Potresite s kakavom v ali sladkorjem v prahu. Pa sladek dober tek!