Warme chocolademelk is een winterklassieker, net als glühwein. Waarom combineer je de twee populaire drankjes niet voor koude dagen? Warme chocolademelk met wijn is romig en rijk van smaak. Iedereen die dit drankje tot nu toe heeft geprobeerd, kan het niet genoeg prijzen. Het is absoluut een pleziercombinatie die ongeëvenaard is op koude dagen.
Vroča čokolada z vinom je kremast, okusen in bogat napitek, na katerega boste prisegali to jesen in zimo. Priprava odrasle različica vroče čokolade je nadvse preprosta, ob napitku, ki vas bo grel ob dolgih in hladnih zimskih večerih, pa se boste stopili od užitka in pregnali zimsko otožnost. Če vanj pomakate še piškote, boste pa sploh v sedmih nebesih!
LEES VERDER: Recept: vroča čokolada z Nutello je tudi hladen čokoladni napitek
Kako združite dva najbolj priljubljena zimska napitka – verjemite, rdeče vino in čokolada sta dobitna kombinacija tako kot aardbeien en chocolade –, izveste v nadaljevanju.
Recept – vroča čokolada z vinom:
Sestavine – vroča čokolada z vinom:
- 1,5 skodelice mleka (naj ima vsaj 2 % mlečne maščobe)
- 1/3 skodelice temne čokolade
- 1 skodelica rdečega vina (naj bo polnega okusa ala Cabernet Sauvignon)
- stepena smetana, penice marshmallow … (po želji)
Postopek priprave vroče čokolade z vinom:
V posodi na srednjem ognju oz. pri srednji temperaturi zmešamo mleko in nalomljeno čokolado, vse dokler se čokolada popolnoma ne stopi in nastanek kremasta zmes. Dodamo rdeče vino in nadaljujemo z mešanjem. Odstavimo z ognja in prelijemo v skodelico ter po želji okrasimo. Pa veselo sladkanje.
Videorecept za vročo čokolado z vinom: