Pralines zijn de boventoon onder de kleine zoetigheden - met eenvoudige ingrediënten en siliconenvormpjes kunt u ook met slechts twee ingrediënten de lekkerste zelfgemaakte pralines bereiden.
Okusni pralineji so ponavadi dragi, kar nujno ne zagotavlja, da bodo tudi okusni. Če si se že nekajkrat opekel, si omisli domače pralineje, ki jih pripraviš hitro in iz le 2 sestavin.
Postrežeš jih lahko za različne priložnosti, saj bodo gosti v okusu zagotovo uživali. Za pripravo potrebuješ le 2 sestavini, z različnimi dodatki lahko popestriš njihov okus En izboljšaš videz.
INGRIDIËNTEN:
- 400 g čokolade
- 50 g smetane za stepanje
VOORBEREIDING:
Na pari stopi 300 gramov čokolade. V silikonske modelčke vlij nekaj mase in počakaj, da se čokolada ohladi.
V drugi posodi na pari stopi 100 gramov čokolade. Ločeno stepi smetano. Ko se čokolada ohladi, v njo vlij smetano in sestavini dobro združi. V modelčke z ohlajeno čokolado vlij maso iz smetane in počakaj, da se ohladi. Praline prelij s čokolado.
Čokoladne bombone lahko obogatiš tako, da v modelčke dodaš živila po tvojem okusu, kot je kandirana pomaranča, kokos, oreški, izvelčki … S temi sestavinami lahko tudi okrasiš pralineje.