Priljubljenost arašidovega masla pri nas iz dneva v dan raste. Zato je Rok Starič, prvi slovenski proizvajalec arašidovega masla, ustvaril svoj recept za naravno arašidovo maslo brez dodanih soli, olj in konzervansov. Roka in njegovo kremno, okusno in popolnoma naravno Rokovo arašidovo maslo lahko podpremo na platformi za množično financiranje - Kickstarter.
Navdušenje nad pindakaas v svetu že v več let ustrajno raste, obožuje pa ga tudi vse več Slovencev. Zaradi vsebinosti onverzadigde vetten En eiwitten ga zelo radi uporabljajo tako vrhunski kot rekreativni športniki, izdredno priljubljen pa je tudi pri vegetarijancih En veganih.
Kljub temu, da je trg v ameriki zelo razvit, odkrivanje naravnega arašidovega masla brez dodatkov spominja na iskanje igle v senu. Zato se je Rok, mladi navdušenec nad zdravim načinom življenja, odločil, da pripravi svojega. Njegov trener je bil tako navdušen nad kakovostjo, da se je povpraševanje po Rokovem arašidovem maslu tako povečalo, da dandanes težko zagotovi željeno količino.
Po natančni preučitvi postopkov priprave in mnogih degustacijah je Rok našel recept, ki omogoča pripravo najokusnejšega arašidovega boter Rok’s peanut butter. Na začetku je na terrassen več ur ročno luščil arašide. Danes pa jih pridobiva iz skrbno izbranih pridelovalcev iz van Zuid-Amerika. Vsakega posebej pregleda in izbere samo tiste, ki bodo njegovemu produktu dali najboljši okus, barvo in teksturo. Naravno arašidovo maslo sedaj pripravlja po dodobra dodelanem postopku praženja in ročnega mletja, ki zahteva ogromno pozornosti.
Roka in njegovo arašidovo maslo lahko podpremo na platforms za množično financiranje – Kickstarter.
Meer informatie:
www.facebook.com/rokspeanutbutter