Deze keer nodigen we je uit voor een echte wandeling tussen de geuren en smaken van de Sloveense...
Tokrat vas vabimo na pravi sprehod med vonje in okuse slovenske dežele.
Vinske Kleti Slovenije nam bodo pripravile vinsko-kulinarično doživetje, na katerem bomo okušali 7 različnih jedi in, ob razlagi somelijeja, spoznavali 5 različnih slovenskih vin, ki se podajo h kulinaričnim specialitetam.
Razvajali se bomo z naslednjimi jedmi in vini:
Aperitiv
– Mošt
Hladni mesni krožnik:
– Telečja terina / Rumeni Muškat (Gaube, Štajerska Slovenija)
– Divjačinska pašteta / Malvazija (Klabjan, Slovenska Istra)
Topli prigrizki:
– Prekajena račja prsa z opečenim mladim sirom / Modri Burgundec (Vino Kupljen, Štajerska
Slovenija)
-Pečena račja prsa s kutino / Cabernet Sauvignon (Colja, Vipavska dolina)
Nagerecht
-Domači koktajl zavitki: bučni, jabolčni, orehov / Rumeni muškat Izbor (Šekoranja – Vino Graben, Bizeljsko)
Zanimiv večer, kjer se združijo čisti užitek, spoznavanje vinsko – kulinarične kulture in odkrivanje novih poznanstev.
Prijs: 30 € / osebo
Prijava na evenement je možna preko spletne strani www.dogodkizasamske.si oz. e-naslova info@dogodkizasamske.si.
V sodelovanju z Vinskimi Kletmi Slovenije (www.vks.si).