Al 55 jaar eten we de lekkerste Nutella-hazelnootpasta, die terecht zijn eigen dag heeft verdiend - vandaag, 5 februari, vieren we Wereld Nutella Dag; een dag waarop niemand je kan uitschelden omdat je namaz met een lepel hebt gegeten. Zo eet je Nutella toch?
Het was een jaar 2007, ko je ameriška blogerka Sara Rosso ustanovila Wereld Nutelladag, ki ga obeležujemo vsako leto 5. februarja. Dogodek, ki je postal svetovni fenomen, je dokazal, da obstaja veliko ljubiteljev tega kremastega namaza, ki bodo 12. leto zapored delili svoje verhalen, recepten in sporočila na sociale netwerken, seveda povezane z Nutella.
Wereld Nutelladag lahko proslaviš tako, da poješ reko lešnikove kreme, napišeš pesem, posnameš fotografijo z Nutello ali pripraviš okusne recepte. V nadaljevanju smo priložili nekaj receptov, ki jih lahko pripraviš na Wereld Nutelladag. Dober tek in po pameti, in zmernih količinah!
Slastni recepti, v katerih kraljuje Nutella (klik, klik):
- RECEPT: GODDELIJKE NUTELLACAKE VAN SLECHTS DRIE INGREDIËNTEN
- RECEPT: NUTELLAMISU, TIRAMISU Z NUTELLO
- RECEPT: NUTELLA CHEESECAKE BREZ PEKE
- RECEPT: PIŠKOTI Z NUTELLO IZ SAMO TREH SESTAVIN
- RECEPT: ŽEPKI IZ PALAČINK Z NUTELLO
- RECEPT: VANILJEV PUDING Z NUTELLO
- RECEPT: PECIVO Z NUTELLO ZA PRSTE OBLIZNIT, KI GA NI TREBA PEČI
- RECEPT: NUTELASAGNA JE PRAVI ‘VRHUNEC’ ZA LJUBITELJE NUTELLE
- RECEPT – KRHKI ŽEPKI Z NUTELLO
- RECEPT: BOMBASTIČNI IN PREPROSTI NUTELLINI RJAVČKI (BROWNIJI)
Meer informatie:
nutelladay.com