fbpx

Italiaanse Culinaire Week, Ljubljana (2016)

Med 23. in 26. novembrom bodo v Ljubljani, v okviru Slovenskega knjižnega sejma, potekali dnevi italijanske kulinarike, na katerih bodo na račun prišli ljubitelji tovrstne hrane. V štirih dneh se bodo zvrstile različne delavnice in degustacije, ki bodo obiskovalce popeljale po poteh tradicionalnih italijanskih dobrot.

Belangrijke gegevens
Wanneer?
naar
Waar?
Cankarjev-dom, Ljubljana
Facebook-evenement
Toegangsprijs
Gratis toegang

Program dogodkov:

Sreda, 23.11.
ENJOY ITALY: V ISKANJU IZGUBLJENEGA KAKAVA
Delavnica se bo odvijala v okviru KulinArtfest-a. Fabio de Visentini, predsednik in izvršni direktor Chox, bo obiskovalce popeljal v skrivnostni svet čokolade in kakava.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Četrtek, 24.11.
VIA DEI SAPORI: SODOBNA ZGODOVINA ITALIJANSKEGA VINA
Knjigo Nova zgodovina italijanskega vina bo predstavil njen urednik, priznani italijanski somellier Walter Filiputti. Predavanje bo spremljala degustacija, ki jo bosta pripravila italijanska kuharska mojstra, nagrajena z Michelinovo zvezdico, Teresa Covaceuszach iz restavracije Sale e pepe in Alessandro Gavagna iz restavracije La Subida.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Petek, 25.11.
ENJOY ITALY: HITRO OHLAJEVANJE JEDI V SODOBNI KULINARIKI
Obiskovalci, ki so pozorni na okusno in zdravo prehrano bodo na delavnici spoznali značilnosti hitrih ohlajevalcev in njihovo delovanje.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Sobota, 26.11.
ENJOY ITALY: ZGODBA O DESTILATIH
Lisa Tosolini,  iz znane družine proizvajalcev žganih pijač, bo predavala o destilatih o njihovi uporabi in uživanju ob različnih priložnostih. Razlaga bo obogatena z degustacijo.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Več informacij o dogodkih na: lubiana@ice.it, 01 422 43 70

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.