Een gekke culinaire week, 69 restaurants in heel Slovenië, 14 euro, drie gangen, gastronomische excessen... - dit zijn slechts enkele voorproefjes van de Restaurantweek van morgen.
Restaurantweek je dogodek (tedenski, kajpada), ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko in to kar na terenu. Letos je število sodelujočih gostincev še večje kot lani, v marcu imamo na izbiro 69 vrhunskih restavracij po vsej Sloveniji, ki svoje kulinarične presežke s tremi hodi ponudijo po ceni štirinajstih evrov.
Letos bo Teden restavracij potekal kar tweemaal – prvič od jutri do prihodnje nedelje in drugič jeseni. “Bistvo Tedna restavracij je uitmuntendheid, zato je osnovni kriterij izbora kakovost, ki pomeni: k sodelovanju smo povabili restavracije, ki smo jih ocenili v Nedelu, med ocenjenimi pa le te, za katere menimo, da bodo njihovi chefi pripravili vrhunske posebne menije; takšne, ki bi bili ocenjeni z oceno najmanj štirih sončkov”, je zapisal selektor Tedna restavracij in kulinarični kritik Nedela Uroš Mencinger, ki je poudaril še izredno zanimanje gostov, zato predlaga, da se rezervacije izvedejo čim prej. Vsi meniji so objavljeni na spletni strani Tedna restavracij.