fbpx

Voor zoete zomermiddagen: gebakken perziken gevuld met roomkaas en karamel topping

Gebakken perziken gevuld met roomkaas en karamel topping? Ja graag! Geloof me, ze zijn zo goed als ze klinken.

Da so pečene breskve izvrstna sladica, vam najbrž ni treba posebej razlagati. Kaj pa se zgodi, če temu dodamo še sirovo kremo in pa karamelni preliv? Dobimo nekaj božanskega in popolnega za poletne popoldneve! Poskusite, ne bo vam žal! Za piko na i lahko to sladico postrežete s kepico vaniljevega sladoleda.

Mmmmm ... (Foto: Tastemade)
Mmmmm … (Foto: Tastemade)

Recept: pečene breskve, polnjene s sirovo kremo in karamelnim prelivom

Ingrediënten

  • 4 večje breskve
  • 180 g roomkaas
  • 50 g karamelnega preliva
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 srednje veliko jajce
  • 2 navadna piškota za drobtine
  • 4 čajne žičke karamelnega preliva

Voorbereiding

Pečico predhodno segrejte na 170 stopinj Celzija. Z manjšim ostrim nožem odrežite spodnji del breskve, da lahko stoji. Nato previdno izdolbite njeno sredico, vključno s koščico, tako da vam ostane njeno “ogrodje”.

V srednji veliki skledi zmešajte kremni sir do gladkega, dodajte karamelni preliv, vaniljev ekstrakt in jajce ter dobro premešajte, da dobite notno maso. S to nato napolnite vsako breskev, postavite na manjši pekač in pecite 25 minut. Vzemite iz pečice in pustite, da se pečene breskve ohladijo na sobno temperaturo.

Preden postrežete, po breskvah razdrobite dva piškota in pokapljajte s karamelnim prelivom. Pa sladek dober tek!

Pripravo pečenih breskev s sirovo kremo in karamelnim prelivom si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.