W tym roku szykuje się już drugi konkurs kulinarny w objęciach gór. II Międzynarodowy Festiwal Kulinarny Kranjska Gora 2017, który w tym roku odbędzie się w dniach 8-11 maja, po raz kolejny gościć będzie profesjonalnych szefów kuchni, którzy będą rywalizować w różnych kategoriach, a odwiedzający będą mogli chodzić od stoiska do stoiska i degustować kulinarne arcydzieła.
Mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora se v Zgornjesavski dolini pod okriljem podjetja Hit Alpinea odvija od leta 2016. V dveh tekmovalnih dneh se v različnih kategorijah med sabo pomeri več kot štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz različnih evropskih držav, med drugim iz Italije, Turčije, Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. K tekmovanju lahko pristopite vsi poklicni kuharji, obiskovalci pa lahko med spremljanjem napetih dvobojev obiščemo stojnice, preizkušamo kulinarične mojstrovine in uživamo v čaru Kranjske Gore.
CZYTAJ WIĘCEJ: Škis Market 2017: Najlepsza impreza studencka powraca w maju
Kuharji bodo tekmovali v štirih kategorijah, in sicer v kategorij A1 (tekmovanje v pripravi nacionalne jedi, od koder tekmovalec prihaja, na moderen način), kategoriji A2 (tekmovanje v pripravi jedi moderna kuhinja), kategoriji B1 (tekmovanje v artistiki, razstavni eksponat) in kategoriji B2 (tekmovanje v slaščičarstvu: torte, razstavni eksponati). Tekmovalci, stari do 23 let, bodo tekmovali skupaj s starejšimi, a bodo točkovani in nagrajeni posebej – v kategoriji Junior.
Večerja s top 3 šefi
Večerja treh šefov je dogodek, ki ga vsako leto priredijo v času tekmovanja. Kuharski strokovnjaki nam avtoriteto nad krožniki razkažejo v eni izmed njihovih restavracij v spremljavi vrhunskih vin. Dogodek imenitno zaokroži vikend kulinaričnih razvajanj, predvsem pa ponudi priložnost za sprostitev in druženje ob vrhunski kulinariki. Letos bomo lahko večerjali v restavraciji Napoli v Kranjski Gori (9. maj ob 19.30). Cena je 35 evrov na osebo (vključena vrhunska vina Erzetič). Predjed bo pripravil szef kuchni Dragan Šljivić, za glavno jed bo poskrbel szef kuchni Nikola Mishkovski, za sladico pa szef kuchni Robert Kristan.
Więcej informacji:
festival-kg.com