fbpx

2. mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora 2017: paleta okusov v objemu narave

Letos se pripravlja drugo kuharsko tekmovanje v objemu gora. 2. mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora 2017, ki bo letos potekal od 8. do 11. maja, bo ponovno gostil poklicne kuharje, ki bodo tekmovali v različnih kategorijah, obiskovalci pa se bomo lahko sprehodili od stojnice do stojnice ter okušali kulinarične mojstrovine.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ramada Resort, Kranjska Gora
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora se v Zgornjesavski dolini pod okriljem podjetja Hit Alpinea odvija od leta 2016. V dveh tekmovalnih dneh se v različnih kategorijah med sabo pomeri več kot štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz različnih evropskih držav, med drugim iz Italije, Turčije, Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. K tekmovanju lahko pristopite vsi poklicni kuharji, obiskovalci pa lahko med spremljanjem napetih dvobojev obiščemo stojnice, preizkušamo kulinarične mojstrovine in uživamo v čaru Kranjske Gore.

PREBERITE ŠE: Škisova tržnica 2017: maja se vrača najboljša študentska žurka

Kuharji bodo tekmovali v štirih kategorijah, in sicer v kategorij A1 (tekmovanje v pripravi nacionalne jedi, od koder tekmovalec prihaja, na moderen način), kategoriji A2 (tekmovanje v pripravi jedi moderna kuhinja), kategoriji B1 (tekmovanje v artistiki, razstavni eksponat) in kategoriji B2 (tekmovanje v slaščičarstvu: torte, razstavni eksponati). Tekmovalci, stari do 23 let, bodo tekmovali skupaj s starejšimi, a bodo točkovani in nagrajeni posebej – v kategoriji Junior.

Strogi sodniki bodo ocenjevali kulinarične dobrote.
Strogi sodniki bodo ocenjevali kulinarične dobrote.

Večerja s top 3 šefi

Večerja treh šefov je dogodek, ki ga vsako leto priredijo v času tekmovanja. Kuharski strokovnjaki nam avtoriteto nad krožniki razkažejo v eni izmed njihovih restavracij v spremljavi vrhunskih vin. Dogodek imenitno zaokroži vikend kulinaričnih razvajanj, predvsem pa ponudi priložnost za sprostitev in druženje ob vrhunski kulinariki. Letos bomo lahko večerjali v restavraciji Napoli v Kranjski Gori (9. maj ob 19.30). Cena je 35 evrov na osebo (vključena vrhunska vina Erzetič). Predjed bo pripravil chef Dragan Šljivić, za glavno jed bo poskrbel chef Nikola Mishkovski, za sladico pa chef Robert Kristan.

Dodatne Informacije

Več informacij:
festival-kg.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.