Tradicija v ljubljani ob ljubljanici, na kodeljevem v ljubljani, najdemo gostilno z dolgoletno tradicijo in z zelo raznolikim izborom ribjih jedi in svežih rib v ljubljani. v poletnem času vas bodo pogostili v atrijskem vrtu, kjer lahko sprejmejo okoli sto gostov. ribe pripravljajo na različne načine: skupaj s krompirjem jih pečejo ...
Ob Ljubljanici 24
Lublana
TRADICIJA V LJUBLJANI Ob Ljubljanici, na Kodeljevem v Ljubljani, najdemo gostilno z dolgoletno tradicijo in z zelo raznolikim izborom ribjih jedi in svežih rib v Ljubljani. V poletnem času vas bodo pogostili v atrijskem vrtu, kjer lahko sprejmejo okoli sto gostov. Ribe pripravljajo na različne načine: skupaj s krompirjem jih pečejo v soli ali v pečici, ponudijo vam lahko kuhano ribo (lešo), hišna specialiteta pa so ribe, pečene na odprtem žaru, kjer jim kot gorivo služi les vinske trte. Dnevno so pri Krpanu na voljo sveži kovač, divji brancin, divja orada, romb, škarpena, zobatec, občasno pa tudi morska žaba, morska lastovka, pic in še kakšna specialiteta, ki se kdaj pa kdaj ujame v ribiško mrežo. Poleg klasičnih ribjih jedi pripravljajo tudi morske poslastice, kot so hobotnica v solati po dalmatinsko, sipa v solati s paradižnikom in rukolo, kozice v solati s peperoncinom ali jadranski škampi v marinadi. Med toplimi jedmi pa vabijo pečeni očiščeščeni gamberi na radiču, gamberi in hobotnica z arašidi, servirana na sveži rukoli, ješprenj s škampi in radičem traviso, hobotnica in polenta s črno sipo. Poleg morskih specialitet nudijo tudi širok izbor vin domačih in tujih vinarjev, tudi dalmatinska in istrska vina.