Jeśli szukasz ciepłego zimowego napoju, którym możesz się rozpieszczać, ten najlepszy przepis na ajerkoniak autorstwa Jamiego Olivera będzie dla Ciebie odpowiedni.
Želite pripraviti okusen jajčni liker, ki nima okusa kot sladko mleko? Potem poskusite s to aromatizirano različico, kot jo pripravlja Jamie Oliver. Tukaj je recept za najboljši jajčni liker, ki je odlična izbira za letošnje praznike.
Składniki
- 700 ml polnomastnega mleka
- 240 ml słodkiej śmietanki
- 3 cimetove palčke
- 1 razpolovljen strok vanilje in semena
- 1 žlica naribanega muškatnega oreška
- 5 jajek
- 130 g cukru
- 175 ruma ali bourbon viskija
- nariban muškatni orešek
Przygotowanie
V ponvi združite mleko, smetano, cimet, vaniljev strok, semena iz vaniljevega stroke in muškatni orešek. Zavrite. Ko vre, odstranite s štedilnika. V večji skledi z električni mešalnikom zmešajte rumenjake in sladkor. Počasi dodajte mleko z začimbami in še naprej mešate, da dobite homogeno in gladko maso. Dodajte rum in bourbon viski in premešajte. Postavite v hladilnik čez noč in hranite do 3 dni. Preden postrežete, zmešajte jajčne beljake v mehkejši sneg. Nežno ga primešajte jajčnemu likerju. Okrasite z naribanim muškatnim oreškom.