Można powiedzieć, że nie ma lata bez domowego pesto genovese. Bogaty smak bazylii, orzeszków piniowych, czosnku i parmezanu można przenieść także na późną jesień i zimę za pomocą mrożonego, domowego pesto. Wypróbuj nasz przepis na domowe pesto genovese, a zapach lata w Twojej kuchni będzie nieustający...
Pesto je omaka za testenine, piščanca in ribo, ki jo lahko uporabimo na mnogo različnih načinov. S svojim prestižnim okusom po baziliki, pinjolah, česnu in parmezanu obogati okus marsikatere jedi, še posebej lepo pa se poda k špagetom in njokom, ki jih v nekaj sekundah prelevi v pravo gurmansko jed. Dokler je bazilike še v izobilju, jo kupimo v velikih šopih in iz nje pripravimo domač pesto, ki ga lahko v obliki ledenih kock spravimo v zamrzovalnik za hude zimske čase, ko še kako prija vonj po poletju …
Recept za domači pesto
Sestavine za preprost domači pesto:
- 2 skodelici sveže bazilike (brez stebelc)
- 2 žlici pinjol (lahko tudi orehov)
- 2 ząbki czosnku
- ½ skodelice olivnega olja
- ½ skodelice nadrobljenega parmezana
Navodila za pripravo domačega pesta:
Baziliko osmukamo, operemo in skupaj s pinjolami in česnom vržemo v električni mešalec. Zmeljemo in drobno nasekljanim sestavinam počasi dodamo tudi olivno olje in parmezan. Zmeljemo in z zmesjo napolnimo lonček za shranjevanje, pesto genovese pa lahko tudi zamrznemo.