Recept: preprost domači pesto genovese

Lahko bi rekli, da brez domačega pesta genovese ni poletja. Bogat okus po baziliki, pinjolah, česnu in parmezanu pa lahko s pomočjo zamrznjenega domačega pesta prenesemo tudi v pozno jesen in zimo. Preizkusite naš recept za domači pesto genovese in vonj po poletju v vaši kuhinji bo kar trajal in trajal …

Pesto je omaka za testenine, piščanca in ribo, ki jo lahko uporabimo na mnogo različnih načinov. S svojim prestižnim okusom po baziliki, pinjolah, česnu in parmezanu obogati okus marsikatere jedi, še posebej lepo pa se poda k špagetom in njokom, ki jih v nekaj sekundah prelevi v pravo gurmansko jed. Dokler je bazilike še v izobilju, jo kupimo v velikih šopih in iz nje pripravimo domač pesto, ki ga lahko v obliki ledenih kock spravimo v zamrzovalnik za hude zimske čase, ko še kako prija vonj po poletju …

Recept za domači pesto

Sestavine za preprost domači pesto:

  • 2 skodelici sveže bazilike (brez stebelc)
  • 2 žlici pinjol (lahko tudi orehov)
  • 2 stroka česna
  • ½ skodelice olivnega olja
  • ½ skodelice nadrobljenega parmezana

Navodila za pripravo domačega pesta:
Baziliko osmukamo, operemo in skupaj s pinjolami in česnom vržemo v električni mešalec. Zmeljemo in drobno nasekljanim sestavinam počasi dodamo tudi olivno olje in parmezan. Zmeljemo in z zmesjo napolnimo lonček za shranjevanje, pesto genovese pa lahko tudi zamrznemo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Mangov ledeni čaj s kokosovimi ledenimi kockami