fbpx

Przepis: Pyszny budyń z tapioki

Puding iz tapioke

Puding iz tapioke je odlična brezglutenska sladica, ki prijetno ohlajena tekne tudi poleti. Preverite recept za slasten puding iz tapioke in kokosovega mleka ter se pustite prepričati.

Tapioka je lahko prebavljivo živilo tropskih krajev, ki ga pridobijo tako, da škrobaste koreninske gomolje manioka zmeljejo ali naribajo in izperejo iz njih škrob, ki ga nato prekuhajo. Iz tapioke lahko spečemo kruh, naredimo makarone, zgostimo juho in pripravimo okusen puding, ki ne vsebuje glutena.

Recept za slasten puding iz tapioke

Sestavin za puding iz tapioke:

  • 4 velike žlice tapiokinih kroglic
  • 300 ml vode
  • 400 ml mleka kokosowego
  • ½ čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žlička agavinega sirupa
  • sveže sadje po izbiri

Priprava pudnga iz tapioke:
V posodo za kuhanje vlijemo vodo in vanjo namočimo tapioka kroglice. Kuhamo na zmernem ognju, dokler kroglice ne popijejo vse vode. Dodamo kokosovo mleko in esenco vanilije ter kuhamo še približno 20 minut. Puding med kuhanjem z metlico ves čas mešamo. Pudingu dodamo agavin sirup in ga prelijemo v skodelice. Skodelice postavimo v hladilnik in ohlajen puding postrežemo. Lahko ga okrasimo s svežim sadjem, sladoledom, smetano in posujemo s kokosovo moko, mandlji ali katerimi drugimi oreščki. Dober tek!

Z Wami od 2004 roku

od roku 2004 badamy miejskie trendy i codziennie informujemy naszą społeczność obserwujących o najnowszych stylach życia, podróżach, stylu i produktach, które inspirują pasją. Od 2023 roku oferujemy treści w głównych językach świata.