fbpx

纯粹简单的巧克力姜饼

准备时间不到半小时,烘烤只需要八分钟——恰到好处地让房子闻起来有节日的味道。

Ker so recepti za kuharice sveta stvar je prav, da najprej omenimo, od kod recept. Gre za piškotke, ki so jih pred leti v okviru dobrodelne akcije prodajali v HappyPeku. Pekli so po receptih znanih ljudi in skupaj z njimi, tile ingverjevi piškotki pa so namig tedaj prve dame Barbare Miklič Türk.

Formalnosti urejene, sedaj pa akcija. Potrebujemo 3 jajca, 100 gramov sladkorja, 350 gramov temne čokolade, 50 gramov masla, 120 gramov moke, 6 gramov pecilnega praška, 30 gramov kandiranega ingverja, 6 gramov mletega ingverja, 100 gramov mandljev v prahu. Jajca in sladkor stepemo v penasto mešanico. Temno čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Penasti mešanici dodamo stopljeno čokolado in hkrati še vse ostale sestavine. Zmešamo v gladko zmes, iz nje pa oblikujemo kroglice (po želji tui bolj ploščate piškotke, kot so na fotografiji). Vsako kroglico pomočimo najprej v kristalni sladkor, nato pa še v sladkor v prahu. Pečemo jih 8 minut na 190 stopinj celzija.

 Preizkušeno večkrat in vedno in znova. In najboljše pri vsem tem? Vedno uspejo!
Preizkušeno večkrat in vedno in znova. In najboljše pri vsem tem? Vedno uspejo!

Kroglice bodo malce razpokale, zato smo jim nadeli ime razpokančki. Pa še to – v pečici bodo razpokančki zrasli, zato to dejstvo upoštevajte pri oblikovanju kroglic.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。