fbpx

Helt enkle sjokolade ingefær crackers

Det tar en knapp halvtime å tilberede, og det tar bare åtte minutter å bake – akkurat passe for å få huset til å lukte ferie.

Ker so recepti za kuharice sveta stvar je prav, da najprej omenimo, od kod recept. Gre za piškotke, ki so jih pred leti v okviru dobrodelne akcije prodajali v HappyPeku. Pekli so po receptih znanih ljudi in skupaj z njimi, tile ingverjevi piškotki pa so namig tedaj prve dame Barbare Miklič Türk.

Formalnosti urejene, sedaj pa akcija. Potrebujemo 3 jajca, 100 gramov sladkorja, 350 gramov temne čokolade, 50 gramov masla, 120 gramov moke, 6 gramov pecilnega praška, 30 gramov kandiranega ingverja, 6 gramov mletega ingverja, 100 gramov mandljev v prahu. Jajca in sladkor stepemo v penasto mešanico. Temno čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Penasti mešanici dodamo stopljeno čokolado in hkrati še vse ostale sestavine. Zmešamo v gladko zmes, iz nje pa oblikujemo kroglice (po želji tui bolj ploščate piškotke, kot so na fotografiji). Vsako kroglico pomočimo najprej v kristalni sladkor, nato pa še v sladkor v prahu. Pečemo jih 8 minut na 190 stopinj celzija.

 Preizkušeno večkrat in vedno in znova. In najboljše pri vsem tem? Vedno uspejo!
Preizkušeno večkrat in vedno in znova. In najboljše pri vsem tem? Vedno uspejo!

Kroglice bodo malce razpokale, zato smo jim nadeli ime razpokančki. Pa še to – v pečici bodo razpokančki zrasli, zato to dejstvo upoštevajte pri oblikovanju kroglic.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.