三文鱼是健康脂肪的宝库,是夏日清淡晚餐的理想选择。美味的芦笋和新鲜出炉的土豆会让这顿饭变得更加甜美。
4人份的材料:
- 1公斤新土豆
- 5汤匙橄榄油
- 15 svežih špargljev
- 4 lososovi fileji
- 1茶匙盐
- ½ žličke sveže mletega popra
- 3 žlice limoninega soka
过程
Mladi krompir skrbno operemo pod tekočo vodo in razrežemo na debelejše kolobarje. Stresemo ga v posodo za peko, začinimo s soljo in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja. Dobro premešamo in pečemo v ogreti pečici 20 minut.
PREBERITE ŠE: Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom
Medtem ko se krompir peče, pripravimo šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežemo olesenele dele, ribje fileje operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Po 20 mintah peke pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in dodamo šparglje. Pekač še za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.
Lososove fileje začinimo s poprom in soljo. Pekač ponovno vzamemo iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešamo. V pekač zložimo lososove fileje, ki jih nato začinimo z malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijemo s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.