牛排是比较受欢迎的菜肴之一。虽然乍一看准备工作非常简单,但烹饪完美的牛排是一门真正的艺术,需要大量的练习和耐心。通过观察和遵循明智长辈的建议来学习烹饪也是最容易的。戈登·拉姆齐 (Gordon Ramsay) 发布了如何制作完美牛排的食谱。
Pripraviti okusen steak še zdaleč ni zgolj vprašanje kakovosti mesa. Za odličen zrezek je potrebno tudi poglobljeno kuharsko znanje. V sredini mora biti sočen, še rahlo krvav, skorjica pa naj bi bila zapečena. Za nasvet, kako pripraviti popoln steak, si preberite postopek, ki mu sledi sam 戈登·拉姆齐.
Kako pripraviti popoln steak:
- Obe strani mesa natrite s soljo in poprom.
- V vročo ponev zlijte nekaj kapljic olivnega olja.
- Steak položite v ponev ter ga začinite s ščepcem rožmarina in timijana.
- Na hitro popecite na obeh straneh, nato pa ga položite na krožnik in ga pustite počivati.
- V ponvi stopite maslo, nato pa dodajte narezane gobice, česen in šalotko.
- Zalijte s konjakom, nato pa v ponev ponovno položite steak.
- Dodajte nekaj žlic sladke smetane.
- Zavrite in steak nekaj minut kuhajte v omaki.
阅读更多: 3 ZLATA PRAVILA GORDONA RAMSAYJA, KI SE JIH JE TREBA DRŽATI V RESTAVRACIJI
Tisti bolj vizualni pa si lahko postopek ogledate v spodnjem videoposnetku.