几十年来,Bajadera 一直是一种为假期增添色彩的甜点。随着假期的临近,我们越来越多地考虑要准备的蛋糕,自制的 bajadera 是不错的选择之一。
Za vas imamo recept, kako pripraviti domačo bajadero.
Domača bajadera
组成部分
- 海绵蛋糕的用料
- 500 克 碎饼干
- 200 g kokosa (mleti mandlji, orehi ali lešniki)
- 250克糖
- 200毫升牛奶
- 250 g masla ali margarine
- 1 香草糖
- 1,5 žlice ruma
- 釉料的成分
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlic olja
方向
- Piškote in kokos zmešajte v večji skledi.
- V ponev dajte mleko, margarino, sladkor in vanilin sladkor in postavite na majhen ogenj, da se vse sestavine stopijo.
- Takoj, ko se sestavine stopijo, jih prelijete čez zmes piškotov in kokosa ter jih premešajte s kuhalnico.
- Dodajte rum in nadaljujete z mešanjem, najbolje z rokami, da se sestavine dobro med seboj povežejo.
- Pekač rahlo namažite z margarino in maso razporedit po pekaču.
- Čez prelijte čokoladno glazuro in vse skupaj postavite v hladilnik, da se strdi.
- Ko se odločite rezati torto na majhne kocke, jo vzemite iz hladilnika in jo vsaj 15 minut pustite na sobni temperaturi, da pri rezanju ne poči.