fbpx

Recept: domača bajadera

Foto: envato

Bajadera je že desetletja sladica, ki polepša praznike. Ker se bližajo prazniki, vedno bolj razmišljamo o tortah, ki jih bomo pripravili in domača bajadera je ena od odličnih izbir.

Za vas imamo recept, kako pripraviti domačo bajadero.

Domača bajadera

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • Sestavine za biskvit
  • 500 g mletih piškotov
  • 200 g kokosa (mleti mandlji, orehi ali lešniki)
  • 250 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 250 g masla ali margarine
  • 1 vanilin sladkor
  • 1,5 žlice ruma
  • Sestavine za glazuro
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlic olja

Navodila

  1. Piškote in kokos zmešajte v večji skledi.
  2. V ponev dajte mleko, margarino, sladkor in vanilin sladkor in postavite na majhen ogenj, da se vse sestavine stopijo.
  3. Takoj, ko se sestavine stopijo, jih prelijete čez zmes piškotov in kokosa ter jih premešajte s kuhalnico.
  4. Dodajte rum in nadaljujete z mešanjem, najbolje z rokami, da se sestavine dobro med seboj povežejo.
  5. Pekač rahlo namažite z margarino in maso razporedit po pekaču.
  6. Čez prelijte čokoladno glazuro in vse skupaj postavite v hladilnik, da se strdi.
  7. Ko se odločite rezati torto na majhne kocke, jo vzemite iz hladilnika in jo vsaj 15 minut pustite na sobni temperaturi, da pri rezanju ne poči.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.