栗子果酱是一种被不公正地遗忘的果酱。由于板栗季节到了——最近几天潮湿多风的天气已经把第一批栗子从树上吹走了,这意味着栗子的收获和食用可以开始了——我们决定与您分享一个美味的食谱。今年为什么要剥栗子,因为你可以把栗子涂在面包上。栗子果酱不仅是一种极好的涂抹酱,而且您还可以用它在栗子季节之外准备美味的甜点。
Kostanjeva marmelada je pogosto spregledana marmelada, saj ob omembi marmelad, ta ni prva, ki pade na misel. In ker kostanji že veselo padajo z dreves, je čas, da obudimo star recept in izkoristimo kostanjeve plodove, ki so prekrili gozdna tla.
阅读更多: 如何准备最好的栗子?
Recept – domača kostanjeva marmelada:
Sestavine – domača kostanjeva marmelada:
- 1000 g pravega kostanja
- 500 g rjavega sladkorja
- 1茶匙香草粉
- 200 ml vode (v kateri se je predhodno kuhal kostanj)
Postopek priprave domače kostanjeve marmelade:
Kostanj olupimo in ga pribl. 15 minut kuhamo v vodi, da postane mehak. Narežemo ga na drobne koščke. V 200 mililitrov vode, v kateri smo kuhali kostanj, zmešamo sladkor, vaniljev prah in kostanj. Zmešamo in zavremo. Na visoki temperaturi kuhamo toliko časa, da marmelada postane mazljiva. Še vročo marmelado vlijemo v sterilizirane kozarce. To storimo tako, da pečico segrejemo na 100 stopinj Celzija in jih vanjo umite postavimo za 15 minut. Po vlaganju kozarce takoj zapremo in pustimo, da se ohladijo na sobni temperaturi. Rok trajanja marmelade je pribl. pol leta. Pa dober tek!