与预期相反,自制蛋黄酱可不是闹着玩的。蛋黄酱是一种用途广泛的食品。当你可以在家里在一分钟之内准备好它时,为什么要购买它呢?不开玩笑!你有油、鸡蛋、盐和柠檬吗?那么您就拥有了自制蛋黄酱所需的一切!您从未遇到过如此简单快捷的蛋黄酱配方。从现在开始,你只对这个蛋黄酱发誓!
Vas zanima, kako se pripravi domača majoneza na hitro? Majonezo je po naključju izumil francoski kuhar leta 1756, potem ko mu je zmanjkalo smetane za hladno omako iz smetane in jajc in je smetano nadomestil z oljem. Vse ostalo je zgodovina. A če ste mislili, da znajo okusno majonezo danes pripraviti le kuharski mojstri in prehrambni velikani, se motite. Ko boste spoznali, da lahko domačo majonezo naredite v nekaj minutah in iz povsem vsakdanjih živil, ki jih imate ta trenutek tudi doma, nikoli več ne boste posegli po industrijsko pripravljeni.
阅读更多: 食谱:餐厅风味蘑菇酱
Za izdelavo priljubljene in vsestranske omake iz rumenjakov in olja ne potrebujete nikakršnega kuharskega znanja, ta recept se namreč ne more ponesrečiti nikomur. Vse, kar od vas zahteva, je, da potrebne sestavine zmešate skupaj. Da tako preprosto je. In vi ste jo kupovali v trgovini …
Recept – domača majoneza na hitro:
Sestavine – domača majoneza na hitro:
- 5 dl olja
- 1汤匙橄榄油
- 2个蛋
- 2 žlici limoninega soka (ali bel vinski kis)
- 1茶匙盐
- 1茶匙糖
- malo gorčice
Postopek priprave domače majoneze:
Vse sestavine – ključno je, da so ogrete na sobno temperaturo, enako velja za posodo, v kateri majoneza nastaja – dodamo v ozko visoko posodo. Najprej vanjo zlijemo rumenjak, zaključimo pa z oljem. Vzamemo palični mešalnik in ga za najmanj pet sekund pritisnemo ob dno, da se omaka premeša in nastane emulzija. Mešalnik nato počasi dvigujemo in spuščamo. Po nekaj minutah je majoneza pripravljena. Če se ne zgosti dovolj, dodamo nekaj kapljic vroče vode, če je pregosta, jo razredčimo z žlico vode.