fbpx

Opskrift: hurtig hjemmelavet mayonnaise

Recept - domača majoneza na hitro

Mod forventning er hjemmelavet mayonnaise ingen joke. Mayonnaise er en alsidig madvare. Hvorfor købe det, når du kan forberede det hjemme på mindre end et minut? Det siger du ikke! Har du olie, æg, salt og citron med? Så har du alt hvad du skal bruge til hjemmelavet mayonnaise! Du er aldrig stødt på en så enkel og hurtig opskrift på mayonnaise. Fra nu af vil du kun sværge til denne mayonnaise!

Vas zanima, kako se pripravi domača majoneza na hitro? Majonezo je po naključju izumil francoski kuhar leta 1756, potem ko mu je zmanjkalo smetane za hladno omako iz smetane in jajc in je smetano nadomestil z oljem. Vse ostalo je zgodovina. A če ste mislili, da znajo okusno majonezo danes pripraviti le kuharski mojstri in prehrambni velikani, se motite. Ko boste spoznali, da lahko domačo majonezo naredite v nekaj minutah in iz povsem vsakdanjih živil, ki jih imate ta trenutek tudi doma, nikoli več ne boste posegli po industrijsko pripravljeni.

LÆS MERE: Opskrift: Svampesauce i restaurantstil

Pri pripravi majoneze velja razmerje en rumenjak na 175 ml olja.
Pri pripravi majoneze velja razmerje en rumenjak na 175 ml olja.

Za izdelavo priljubljene in vsestranske omake iz rumenjakov in olja ne potrebujete nikakršnega kuharskega znanja, ta recept se namreč ne more ponesrečiti nikomur. Vse, kar od vas zahteva, je, da potrebne sestavine zmešate skupaj. Da tako preprosto je. In vi ste jo kupovali v trgovini …

Recept – domača majoneza na hitro:

Sestavine – domača majoneza na hitro:

  • 5 dl olja
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 æg
  • 2 žlici limoninega soka (ali bel vinski kis)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • malo gorčice
Do domače majoneze vas loči le nekaj minut.
Do domače majoneze vas loči le nekaj minut.

Postopek priprave domače majoneze:
Vse sestavine – ključno je, da so ogrete na sobno temperaturo, enako velja za posodo, v kateri majoneza nastaja – dodamo v ozko visoko posodo. Najprej vanjo zlijemo rumenjak, zaključimo pa z oljem. Vzamemo palični mešalnik in ga za najmanj pet sekund pritisnemo ob dno, da se omaka premeša in nastane emulzija. Mešalnik nato počasi dvigujemo in spuščamo. Po nekaj minutah je majoneza pripravljena. Če se ne zgosti dovolj, dodamo nekaj kapljic vroče vode, če je pregosta, jo razredčimo z žlico vode.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.