公主甜甜圈(奶油泡芙)让你一口咬下就爱不释手。这种酥皮由泡芙制成,内馅是鲜奶油、蛋奶沙司或奶油馅。泡芙酥皮质地轻盈蓬松,烘烤后会膨胀,形成一个空心,可以填充各种甜味或咸味的馅料。
Domneva se, da princeskini krofi (kremni puhki) izvirajo iz Francije v 16. stoletju in so bile v francoščini znane kot “choux à la crème”. Danes so priljubljena sladica po vsem svetu in jih pogosto najdemo v pekarnah, slaščičarnah in restavracijah.
Poleg tega, da so polnjene s stepeno smetano, jajčno kremo ali slaščičarsko kremo, so lahko preliti tudi z različnimi prelivi, kot je sladkor v prahu, čokoladni ganache ali karamelna omaka.
Princeskini krofi (kremni puhki)

组成部分
- 面团的配料:
- 250 毫升 牛奶
- 90 克 黄油
- 盐少许
- 140 克 面粉
- 6 个鸡蛋 馅料配料:
- 500毫升牛奶
- 2 vrečki vaniljevega pudinga
- 70克糖
- 100 g vaniljevega sladkorja
- 200 克 黄油
- 150 克 糖粉
方向
- Zmešamo mleko, maslo, sol in kuhamo toliko časa, da se vse poveže.
- Ugasnemo štedilnik in dodamo moko, nato z mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo testo.
- Odstavimo z ognja, nato postopoma dodamo jajca.
- Nabrizgamo kepice na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Pečemo na 160°C približno 40 minut.
- Mleko, puding, sladkor in vaniljev sladkor zmešamo in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se zgosti.
- Pokrijmo in ohladimo na sobno temperaturo. Dodamo maslo in stepamo.
- Testo prerežemo na pol, nato napolnimo z nadevom in pokrijemo z drugo polovico testa.






