鸡蛋利口酒或蛋酒是寒冷冬夜的绝佳饮品,其香料让人联想到圣诞节的气息。让它闻起来像假期!
Jajčni liker oziroma eggnog po angleško je nekaj drugačnega, a zelo okusnega. Priljubljena praznična pijača, ki so jo pripravljale že naše babice.
Lahko si domislite čisto svojega, ali pa uporabite ta recept s katerim boste presenetili silvestrske goste. Če ga bo po divji noči še kaj ostalo, pa je lahko tudi zanimiv nadomestek mleka oziroma smetane v jutranji kavi.
Postrežemo pa ga lahko s cimetom, sladko smetano, muškatnim oreščkom…
Jajčni liker - eggnog
组成部分
- 6个蛋黄
- 2个蛋清
- 700 ml mleka
- 250 ml sladke kisle smetane
- 60 ml ruma
- 60 ml burbona
- 340 ml konjaka
- 150克糖
- 肉豆蔻
- 盐少许
方向
- S kuhinjskim mešalnikom zmešajte rumenjake in sladkor, dokler ne dobite rahle penaste zmesi.
- Na ognju segrejte mleko, dodajte sol. Preden zavre, mu dodajte v mešanico sladkorja in jajc ter nenehno mešajte. Kuhajte še nekaj minut, dokler se ne zgosti.
- Precedite in vlite v posodo za punč. Dodajte sladko smetano in alkohol. Pokrijte in pustite čez noč v hladilniku.
- Naslednji dan stepite beljake s preostalim sladkorjem. Ko je zmes gladka in se sladkor stopi, odstavite z ognja in stepite v čvrst sneg. Nežno vmešajte v ohlajeno zmes.
- Ponudite toplega ali mrzlega. Po želji.