fbpx

食谱:节日油条(小鼠)

照片:envato

油条或老鼠的爱好者不会等到冬天才沉迷于它们并定期准备它们,近年来,我们不知何故将它们与节日和降临节联系在一起。油条的食谱有很多种,每个人都发誓他们有一种久经考验的食谱,永远不会让人失望。

Praznične fritule (miške)

  • 服务: 4
  • 难度: 简单的
  • 评分: ★★★★★
  • 打印

组成部分

  • 500 g moke za kvašeno testo
  • 100克糖
  • 2个中等大小的鸡蛋
  • pol kocke svežega kvasa (20 g) ali 1 vrečka suhega
  • 2 srednji jabolki (po možnosti kisli)
  • 170 ml mleka
  • 2 žlici žganja
  • 2 majhni žlički ruma
  • 盐少许
  • lupina limone ali pomaranče
  • olje ali druga maščoba za cvrtje
  • sladkor za okras

方向

  1. Svež kvas je potrebno pred uporabo aktivirati. Od količine v receptu ločite nekaj velikih žlic mleka, ga malo segrejete, da postane mlačno, mu dodajte žličko sladkorja in nato vmešate kvas. Potresete z malo moke in pustite 15-20 minut, da se kvas speni.
  2. V manjši skledi stepete jajca, dodate mleko, žganje in rum ter odstavite.
  3. Jabolka olupite, operete in naribate.
  4. V veliko skledo dajte moko, pomešano s sladkorjem. Na sredini naredite jamico in dodate kvas ter dobro premešate. Sedaj mokre sestavine vlijete v moko, posolite in vse skupaj s kuhalnico mešate dokler ne dobite gladke zmesi. Pokrijete ga s plastično folijo in nato s kuhinjsko krpo ter postavite na toplo, da vzhaja eno uro.
  5. Ko testo naraste, v globoki posodi segrejete olje. Za cvrtje je potrebna večja količina maščobe, na primer 1 liter olja. Segrevate na srednje močnem ognju, nikakor ne na močnem, saj se ob previsoki temperaturi lahko zgodi, da se zunanjost ocvrtkov hitro zapeče in potemni, notranjost pa ostane surova.
  6. Mešanico dajte v vrečko in jo v majhni količini iztisnite iz nje, da dobite lepo oblikovanje ocvrtke. Ti bodo pravilnejši, če bodo manjši. Če nimate dozirnih vrečk, lahko testo v olje dodajate s pomočjo žlice. Manjši ocvrtki se bodo obrnili sami, večje pa lahko poljubno obračate z vilicami, da se spečejo na vsaki strani. Ko porjavijo, torej dobijo lep temnejši zlato rumeni odtenek, jih s cedilom poberete iz olja in odložite na krožnik, obložen s kuhinjskim papirjem. Potresete jih s sladkodjem in postrežete.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。