fbpx

食谱:根据普罗旺斯原始食谱制作的蔬菜杂烩

照片:envato

蔬菜杂烩是一道源自法国普罗旺斯的蔬菜特色菜,可以有多种食用方式:作为开胃菜、主菜,也可以作为热菜或冷菜!

Najboljše od vsega pa je, da je ta jed še bolj okusna, ko odleži dan ali dva, tako da jo lahko pripravljate za več dni. Njegova sestava mora vsebovati jajčevce, bučke in papriko ter paradižnik, medtem ko čebula ni vključena v vse recepte. Najpomembnejša je uporaba zelišč, kar je skrivnost odlično okusnega ratatouilla, dragulja francoske kuhinje.

Ratatouille po izvirnem provansalskem receptu

  • 服务: 4
  • 难度: 简单的
  • 评分: ★★★★★
  • 打印

组成部分

  • 2个蓝色茄子
  • 2 瓶
  • 2 个辣椒
  • 2 个西红柿
  • 1 glavica čebule
  • 50 mililitrov oljčnega olja
  • 盐和胡椒粉调味
  • Provansalska začimbna mešanica (rožmarin, timijan, mleta paprika, kurkuma, bazilika, šalotka, peteršilj, drobnjak, timijan, lovorov list…)
  • paradižnikov sok
  • nariban sir

方向

  1. Na malo olja prepražimo čebulo, dodamo na tanke kolobarje ali kocke narezane jajčevce in bučke.
  2. Po 15 minutah dušenja dodamo na trakove narezano papriko in pustimo vreti še 10 minut. Nato dodamo paradižnik, ki smo ga prej olupili in narezali na manjše kocke, ter dušimo še 10 minut.
  3. Nato dodamo začimbe, dobro premešamo in vlijemo v pekač. Po potrebi dolijemo olje, nato pa pečemo približno 15 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.
  4. Ker mora biti jed sočna, če vidite, da voda hitro izginja, dodajte malo paradižnikovega soka. Ko je skoraj končano, lahko (ni pa nujno) potresemo s sirovimi rezinami.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。