热红酒是一种很受欢迎的热酒精饮料,非常适合在寒冷的天气里饮用。调制热红酒时,必须注意糖分不能过多或过少。颗粒状结构和过多的香料会破坏其味道。
Kako pripraviti kuhano vino? Obstaja pet pravil, ki se jih je dobro držati, če želite, da bo pijača okusno pripravljena.
1. pravilo: Za pripravo kuhanega vina izberite vino srednje kakovosti. Cenejše in slabše vino, bo ob kuhanju svoj okus še bolj razvilo. Vrhunska vina pa bodo svoj okus ob mešanici začimb izgubila.
2. pravilo: Pri aromatiziranju vina upoštevajte preporosto pravilo in sicer, da se lahka vina ujemajo z zelenimi začimbami – kardamom in bazilika. Polnejša vina pa se ujemajo s težkimi začimbami – muškatni orešček, klinčki. Izberite vedno vina, ki so suha ali polsuha.
3. pravilo: Če pijete le rdeče vino, se ne bojte poskusiti belega. Ta je namreč veliko bolj osvežujoča alternativa.
4. pravilo: Ne bojte se eksperimentirati z različnimi sladili in mešanicami sadja. Začimbe uporabljajte cele, saj mlete lahko pokvarijo okus pijače. Pri dodajanju njih bodite zmerni, saj lahko razvijejo močan okus.
5. pravilo: Kuhanega vina ne smete prevreti in predolgo kuhati, ker pijača pri vretju izgubi svoje lastnosti. Takoj, ko kuhano vino doseže določeno temperaturo in ne preseže 80 stopinj, ga odstranite iz ognja.
红酒热红酒
Odličen recept za najboljše rdeče kuhano vino.
组成部分
- 1l rdečega vina
- 2dl vode
- 1 limono
- 2 根肉桂棒
- 7 nageljnovih žbic
- 2 zvezdi janeža
- 3勺糖
- 1 narezano klementino (po želji)
- 50 ml žganja
方向
- Limono narežite na rezine. V večji lonec vlijete rdeče vino in vodo.
- Dodajte limono, cimetovi palčki, janež, nageljnove žbice ter po želji narezano klementino.
- Vino segrejte skupaj s sladkorjem in začimbami. Kuhajte 5 minut na zmerni temperaturi, a bodite previdni, saj vino nikakor ne sme zavreti. Priporočljiva je uporaba termometra za kuhanje. Mešanico med kuhanjem občasno premešajte.
- Napitek odstranite iz ognja, ter na koncu vmešajte še žganje.
- Tako pripravljen napitek nalijte v skodelice odporne proti vročini, ter postrezite.
Belo kuhano vino
Odličen recept za najboljše belo kuhano vino.
组成部分
- 2 litra belega vina
- 1 分升水
- 3 pomaranče
- 7 žlic sladkorja
- 1 cimetovo palčko
- 8 丁香
方向
- Iz pomaranč iztisnite sok. Dodajte ga vinu, kateremu ste dodali sladkor in začimbe.
- Mešanico na zmerni temperaturi kuhajte pet minut, ter bodite previdni, da vino ne zavre.
- Pri tovrstnem receptu se lahko poigrate z različnimi začimbami kot so piment, kardamom, lovorjev list, vanilijeva palčka ali ingver.
- Tako pripravljen napitek nalijte v skodelice odporne proti vročini, ter postrezite.