fbpx

Recepti s šparglji: 4 recepti, ki jih morate poznati

Šparglji so prava spomladanska poslastica, prav tako pa so znani po številnih pozitivnih lastnostih. In ker res ne smejo manjkati na vašem jedilniku, smo za vas pripravili 4 recepte s šparglji, ki jih morate poznati. Priprava je preprosta, rezultat pa superslasten. Tukaj so recepti s šparglji za pomladne dni.

Pred vami so 4 芦笋食谱, ki jih boste v prihajajočih dneh z veseljem pripravili.

Recept za sirovo pito s šparglji

成分:

  • 250 克 解冻的酥皮糕点
  • 1 个鸡蛋
  • 2汤匙橄榄油
  • 100 克 乳清干酪
  • 100 克 酸奶油
  • 一勺切碎的欧芹
  • 一勺切碎的韭菜
  • 一杯磨碎的帕尔马干酪
  • 胡椒
  • 400 克 芦笋
Sirova pita s šparglji
Sirova pita s šparglji

准备
Pečico predhodno segrejemo na 190 stopinj. Listnato testo razvaljamo na pomokanem pultu in oblikujemo pravokotnik. Robove testa zavihamo navznoter, da dobimo rob. Testo položimo na namaščen pekač in ga na več mestih prebodemo z vilicami. V skledi razžvrkljamo jajce in z njim premažemo testo. Pladenj položimo v pečico in počakamo, da se testo zlato rumeno zapeče. Med pečenjem pripravimo nadev. Šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele in narežemo na rezine. V skledi zmešamo rikoto, kislo smetano, peteršilj, drobnjak, parmezan, sol in poper. Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga premažemo z nadevom. Po nadevu enakomerno razporedimo šparglje in jih premažemo z oljem, ki ga lahko zmešamo z nekaj vode. Pekač položimo nazaj v pečico in pečemo še približno 10 minut.

Recept za rahlo omleto s šparglji

配料

  • 6 个鸡蛋
  • 400 g svežih špargljev
  • 黄油
  • 胡椒
  • 欧芹或细香葱
芦笋煎蛋卷
芦笋煎蛋卷

准备

将芦笋切成小环。在锅中融化一些黄油,然后加入芦笋。加盐,混合并煮至稍微软化。与此同时,将鸡蛋、盐、胡椒和欧芹或细香葱放入碗中搅拌。将混合物倒在芦笋上,盖上盖子,烘烤直至鸡蛋炒入煎蛋卷中。在烤好的煎蛋卷上撒上芦笋和新鲜香草,折叠起来即可食用。

Recept za losos z dišečimi šparglji in mladim pečenim krompirčkom

配料

  • 1公斤新土豆
  • 5汤匙橄榄油
  • 15 svežih špargljev
  • 4 lososovi fileji
  • 1茶匙盐
  • ½ žličke sveže mletega popra
  • 3 žlice limoninega soka
Šparglji se odlično podajo k ribjim jedem.
Šparglji se odlično podajo k ribjim jedem.

准备
Mladi krompir skrbno operemo pod tekočo vodo in razrežemo na debelejše kolobarje. Stresemo ga v posodo za peko, začinimo s soljo in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja. Dobro premešamo in pečemo v ogreti pečici 20 minut. Medtem ko se krompir peče, pripravimo šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežemo olesenele dele, ribje fileje operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Po 20 minutah peke pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in dodamo šparglje. Pekač še za 15 minut potisnemo v ogreto pečico. Lososove fileje začinimo s poprom in soljo. Pekač ponovno vzamemo iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešamo. V pekač zložimo lososove fileje, ki jih nato začinimo z malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijemo s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.

Recept za kremno špargljevo juho

配料

  • 120 g svežih špargljev
  • 100 克 酸奶油
  • 2个洋葱
  • 2瓣大蒜
  • 2 žlički masla
  • 百里香
  • 胡椒
  • 帕尔马干酪
  • 800 ml zelenjavne juhe
  • 柠檬汁
Sezonska zelenjava je najboljša.
Sezonska zelenjava je najboljša.

准备
Šparglje operemo in narežemo na 1 centimeter dolge kose, čebulo in česen pa sesekljamo. Prepražimo ju v loncu na stopljenem maslu. Dodamo sol, poper, timijan in beluše ter dolijemo zelenjavno juho. Kuhamo okoli pol ure in po tem juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Za konec dodamo kislo smetano, limonin sok, (po okusu) sol in poper ter sveže iztisnjen limonin sok. Premešamo in postrežemo. Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。