fbpx

情人节:床上浪漫早午餐的食谱

Za zajtrk: jajca benedikt

情人节没有什么比在床上享用浪漫的早午餐更好的了。让班尼迪克蛋配荷兰酱、香草蛋奶酥和含羞草鸡尾酒的食谱帮助我们准备它。

Za valentinovo, ki je letos kot naročeno padlo na soboto, si privoščimo romantičen brunch v postelji.

Recept za holandsko omako

成分:

  • 1个蛋黄
  • pol žličke limoninega soka
  • 30 克 黄油
  • 胡椒
  • sveže nasekljan peteršilj
Holandska omaka
Holandska omaka

过程:

Maslo narežemo na rezine in zamrznemo. V posodi razžvrkljamo rumenjak in pol žličke limoninega soka. Pripravimo parno kopel in nadnjo postavimo skledo z rumenjakom. Zmes med kuhanjem pridno stepamo vsaj minuto, nato pa ji dodamo zamrznjene rezine masla. Mešamo, dokler se maslo ne stopi. Ko omaka zavre, odstavimo, solimo, popramo in počakamo, da se ohladi. Medtem pripravimo jajca benedikt.

Recept za jajca benedikt

成分:

  • 2个蛋
  • 2 žlički belega balzamičnega kisa
  • 2 rezini slanine
  • 2 rezini opečenega kruha
Jajca benedikt
Jajca benedikt

过程:

Slanino popečemo iz obeh strani, kruh zapečemo le z ene strani. Pri tem nam prav pride električen žar, lahko pa oboje na malo olja popečemo tudi v ponvi. V globjo ponev do polovice natočimo vodo, prilijemo kis in segrejemo skoraj do vretja. Medtem jajci ubijemo vsako v svojo skodelico. Ko se v vodi pojavijo mehurčki, vsako jajce posebej previdno zlijemo v ponev. Jajca kuhamo približno 4 minute. Ko beljak zakrkne in je sredica še mehka, s pomočjo lopatke dvignemo vsako jajce posebej in ju položimo na opečena kruhka s popečeno šunko. Čez obložen kruhek polijemo holandsko omako in posujemo s svežim peteršiljem.

Recept za vanilijev souffle

成分:

  • 2个蛋
  • 10 g bele moke
  • 14 g zmehčanega masla
  • 120 ml toplega mleka
  • ½ žličke ekstrakta vanilije
  • 30 g vanilijevega sladkorja v prahu
  • 盐少许
  • maslo in vanilijev sladkor v prahu za pripravo skodelic
  • 巧克力冰淇淋
  • sveže jagode

过程:

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Posodici za peko souffleja namastimo z maslom in potresemo z vanilijevim sladkorjem v prahu. Nato ju za nekaj časa postavimo v hladilnik. V kozici stopimo maslo in mu dodamo moko. Dobro premešamo in med kuhanjem 1 minuto vztrajno mešamo z leseno kuhalnico. Odstavimo, postopoma dodamo vse toplo mleko in mešamo, dokler zmes ni gladka in enotna. Postavimo nazaj na kuhalnik, mešamo do vrenja in nato odstavimo. Zmesi dodamo ščepec soli in ekstrakt vanilije in ponovno dobro premešamo. Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake dodamo beli zmesi in dobro premešamo. Zmes prelijemo v drugo posodo (ki ni topla). Beljake in slador stepemo v čvrst sneg, v katerega nato previdno vmešamo ohlajeno belo omako. Ohlajeni posodici za souffle skoraj do roba napolnimo z maso in postavimo v pečico. Souffle pečemo približno 12 minut, dokler lepo ne naraste. Pečena prevrnemo na servirna krožnika in posujemo z vanilijevim sladkorjem v prahu. Postrežemo s kepico čokoladnega sladoleda in svežimi jagodami.

Recept za koktejl Mimoza

成分:

  • 300 ml ohlajene penine
  • 200 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
Koktejl Mimoza
Koktejl Mimoza

过程:

Za mimozo izberemo visoke kozarce, ki jih do polovice napolnimo s penino. Nato skoraj do vrha kozarcev prilijemo sveže iztisnjen pomarančni sok in postrežemo svoji ljubezni.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。