“隔夜”燕麦片是理想的早餐,因为它会在一夜之间自动“煮熟”。从现在起,我们可以告别早晨的纷扰,用一顿现成的健康早餐开启美好的一天。
Za okusne ovsene kosmiče, pri katerih lahko na kuhanje kar lepo pozabimo, potrebujemo:
• ½ jogurta
• 1 žličko medu
• ½ žličke vanilijevega ekstrakta
• ½ skodelice riževega ali mandljevega mleka
• ½ skodelice ovsenih kosmičev
• sadje
• oreščke
Vse sestavine z izjemo svežega sadja stresemo v posodo po želji, nam so čedalje bolj všeč “mason jar” kozarci za vlaganje, ki izgledajo tako šik, da si tako lično zapakirano kašo včasih vzamemo tudi s seboj v službo. Dobro premešamo in položimo v hladilnik. Zjutraj na kašo, ki se je čez noč okusno zmehčala, stresemo še nekaj svežega sadja in že lahko uživamo v prijetnem okusu. Z receptom se lahko seveda vsakič znova malce poigramo, saj lahko kaši dodamo tudi kokosovo moko, sadni jogurt, chia semena, cimet in celo zmrznjeno sadje, ki čez noč spusti okusen sok. Dober tek!