Gotovo ste na spletu že naleteli na kakšno fotografijo, ki vizualno prikazuje količino sladkorja v sladkih pijačah, ki jih pijemo vsak dan. Slika je šokantna tako na področju (ne)gaziranih pijačah, sadnih sokovih in energijskih pijačah kot pri vodah z okusom. Fotograf Henry Gargreaves je psihološkemu učinku skozi projekt (de)hydrate dodal še artističnega in je pijačam ob bok namesto vrečk in kock sladkorja postavil lizike, ki so nastale iz količine sladkorja, ki jo vsebuje posamezna sladkapijača.
Henry Gargreaves, ki se ukvarja s fotografijo hrane, je v svojem najnovejšem projektu (de)hydrate kampanji, ki že nekaj časa viralno kroži po spletu in nas ozavešča o grozljivih količinah sladkorja v sladkih pijačah, dodal umetniški zasuk. Sladkor posameznih pijač je namreč uporabil kot sestavino za izdelavo lizik. In kako je to storil? Vzel je (na primer) Coca-Colo, jo zavrel in počakal toliko časa, da je voda izhlapela in da je ostal zgolj sirup.
Tega je nato zlil v model za lizike in ustvaril estetsko-srhljivo predstavo o tem, kakšno dozo sladkorja zaužijemo pri pitju pijač, ki dnevno tečejo po naših grlih.
PREBERITE ŠE: Izdelki z inovativno embalažo
Vas bodo fotografije Henryja Gargreavesa odvrnile od tega, da boste še naprej uživali sladke pijače, ki vsebujejo toliko sladkorja oziroma zmanjšali vnos, ali se vas prav nič več ne dotakne in se vam je namesto tega zahotelo po liziki?
Več o avtorju:
henryhargreaves.com