Audrey-Hepburn-HD cover
Kulturni izbor · film · Kulturni izbor · glasba

Največji dosežek za ljudi iz sveta filmske, glasbene in gledališke umetnosti niso le nagrade emmy, grammy, oskar ali tony. Je skupek vseh štirih! In zvezdnike, ki jim je uspelo prejeti vse te nagrade – znane pod kratico EGOT, bi lahko prešteli na roke. No, skoraj. Vse 4 nagrade je prejelo namreč le 12 ljudi.

Od kod izraz EGOT? Prvič ga je očitno uporabil igralec Philip Michael Thomas, igralec iz serije Miami Vice, ki je nosil zlat medaljon, ki je vseboval vse 4 črke. Pogosto je javno izpovedal svojo željo, da si želi osvojiti vse štiri nagrade (emmy, grammy, oskar, tony), vendar pa ni bil nominiran niti za eno samo.
A 12 igralcem, producentom, režiserjem in skladateljem je uspelo doseči ravno to. V galeriji si poglejte, kdo so ti izjemni ustvarjalci.

PREBERITE ŠE: Oskarji 2017: znane so nominacije za oskarje 2017

Galerija – 12 prejemnikov prestižne nagrade EGOT

Mel Brooks je prejel nagrado EGOT za igro, pisanje za televizijo in za muzikal. Odpri galerijo

Film The Bad Batch (2016) Filmski napovednik: The Bad Batch (2016) Bolj seksi filmi od filma Petdeset odtenkov teme Filmi, ki imajo več erotičnega naboja kot Petdeset odtenkov teme Film Unlocked (2017) Filmski napovednik: Unlocked (2017) Napačni citati Znameniti citati iz pop kulture, ki v resnici nikoli niso bili izrečeni · · · · · · · ·