Espresso kafetiera Pulcina je delo Michele de Lucchi in združuje tehnologijo dveh italijanskih velikanov dizajna in kavne industrije- Alessija in Illycaffèja. Slednji je posodil znanje priprave kave, medtem ko je Alessi pristavil izkušnje v dizajnu. In rodil se je kavni aparat, ki kuha kavo za novo tisočletje s tem, ko poudarja organoleptične lastnosti kave, torej značilnosti, ki jih zaznamo preko ust in nosu.
Pulcina je espresso kafetiera, ki iz kave izvabi najboljše. Eksperti pri Illyju so za dosego tega do potankosti razčlenili proces priprave kave znotraj kafetiere in identificirali idealne mere posode, ki tako ustvari espresso popolnega okusa in arome. Izdelana je iz aluminija in odličen prevodnik toplote z ohišjem, ki je kot bi bil vzet iz računalniške igrice s slabo grafiko in ‘V’ ustnikom, ki si tudi kapljice kave ne vzame zase.
PREBERITE ŠE: Zakaj sta kava in kakec najboljša prijatelja?
Zahvaljujoč notranji geometriji ”dvorane vročine”, kjer se kava kuha, Pulcina v procesu izniči možnost nastanka grenkega okusa po zažganem, ki pogosto ostane v ustih po pitju espresso kave.
Več o avtorju:
amdl.it