fbpx

Recept: palačinke z mandarinami in vinom – samo za odrasle

Recept - palačinke z mandarinami

Palačinke so v osnovi pripravljene iz mleka, jajc, moke in soli. A zakaj bi se vedno držali osnovnega recepta, ko pa palačinke dovoljujejo toliko ustvarjalne svobode. Prihaja sezona mandarin in zato se nam je zdelo primerno, da vam predstavimo recept za palačinke z mandarinami. In ker je ravno čas martinovega, smo jim dodali še malce vina.

Palačinke zaradi preprostosti priprave in okusnosti radi pripravljajo tudi manj vešči kuharji. Tudi če se lotite recepta za palačinke z mandarinami, vam ne bodo delale veliko več preglavic kot lupljenje mandarin.

PREBERITE ŠE: Recept: puhaste presne palačinke iz zgolj ene sestavine

Palačinke z mandarinami, vinom in rumom so kot nalašč za hladne jesensko-zimske dni.
Palačinke z mandarinami, vinom in rumom so kot nalašč za hladne jesensko-zimske dni.

Izkoristite sezono mandarin in jih v hladnih jesenskih in zimskih dneh ‘pretopite’ tudi v palačinke. Obljubljamo, da vam ne bo žal, da ste preizkusili ta recept. Smo omenili, da imajo te palačinke tudi dodatek vina in ruma? Kaj še čakate? Zavežite si predpasnik in akcija!

Recept – alkoholne palačinke z mandarinami:

Sestavine – alkoholne palačinke z mandarinami:

  • 6 mandarin (brez pešk)
  • 100 ml sladkega vina
  • sladkor v prahu
  • 1 kanec ruma ali likerja
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 žlica masla za peko
  • meta (za garniranje)

Masa za palačinke:

  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 100 g moke
  • 1 žlica masla ali olje
  • 1 ščepec soli

Postopek priprave alkoholnih palačink z mandarinami:
Najprej se lotimo mase za palačinke. Ubijemo jajca in jim dodamo mleko, stopljeno maslo, moko in ščepec soli. Zmešamo, da nastane redko testo, ki ga pustimo nekaj časa počivati. V vmesnem času olupimo mandarine in odstranimo kožico. V loncu raztopimo maslo, dodamo koščke mandarine in premešamo. Dolijemo vino in aromatiziramo s cimetom in sladkorjem v prahu. Pokrijemo in pustimo kuhati nekaj minut. Vzamemo z vročine in dodamo še rum. Maso za palačinke ponovno premešamo in po potrebi dodamo nekaj mleka. V ponvi segrejemo malce olja in s krožnimi gibi vlijemo tanko plast mase. V kratkem obrnemo in palačinka je gotova. Po želji lahko pred postrežbo palačinko okrasimo z naribano čokolado in posujemo s pinjolami. Odlično se k njim poda vaniljev sladoled.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.