fbpx

Recept: slastna čokoladna torta, za katero potrebujete le dve sestavini

Enostavna čokoladna torta

Japonci vedno znova presenečajo s svojimi domiselnimi izumi in nenavadnimi idejami. Tokrat so nas fascinirali z enostavno čokoladno torto, za pripravo katere potrebujemo le dve sestavini …

Japonci radi poenostavijo popolnoma vsako stvar, tudi kuhanje. Poleg tega, da imajo vse jedi lično zapakirane in zamrznjene vedno pripravljene za hitro pripravo, si iz dneva v dan izmišljujejo nove načine, kako čim hitreje pripraviti določeno jed. Na YouTube-u tako najdemo raznolike recepte za okusne jedi, ki jih lahko pripravimo kot bi mignil. Ena izmed najbolj presenetljivih (in okusnih) pa je recept za čokoladno torto iz le dveh sestavin.

Recept za čokoladno torto iz le dveh sestavin:

Sestavine:
– 3 jajca
– 165 g čokolade po okusu (temna, mlečna, …)

Navodila za pripravo čokoladne torte le iz dveh sestavin:
Pečico predhodno ogrejemo na 170 stopinj. Beljake ločimo od rumenjakov in iz beljakov stepemo trd sneg. Čokolado stopimo s pomočjo vodne kopeli in stopljeno zmešamo z rumenjaki. V zmes med počasnim mešanjem dodajamo beljakov sneg. Ko dobimo enakomerno penasto zmes, jo vlijemo v namaščen pekač. Torto pečemo približno 40 minut. Pečeno poslastico po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.