fbpx

Opskrift: palæobrød – brød uden gluten og næsten uden kulhydrater

Recept za paleo kruh

Se izogibate kruha, ker redi? Kaj pa če vam izdamo, da obstaja zdrava različica kruha, ki si ga lahko privoščite brez slabe vesti? Predstavljamo vam recept za paleo kruh, kruh, ki ne vsebuje moke in glutena in ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov.

Pazite na vnos ogljikovih hidratov? Paleo kruh je zdrava alternativa klasičnemu kruhu, ki praktično ne vsebuje ogljikovih hidratov, a pa okusnosti prav nič ne zaostaja za tistim iz tradicionalnih sestavin.

LÆS MERE: Opskrift: brød til vægttab

Kruh je lahko tudi nadvse zdrav obrok!
Kruh je lahko tudi nadvse zdrav obrok!

Paleo kruh ne vsebuje glutena, in ko ga boste enkrat pokusili, boste ugotovili, da za dober kruh nista nujno potrebna moka in kvas.

Recept za paleo kruh:

Sestavine za paleo kruh:

  • 5 æg
  • 100 g mandljev (lahko mletih)
  • 100 g orehov (lahko mletih)
  • 100 g bučnih semen
  • 100 g lanenega semena
  • 80 g sončničnega semena
  • 80 g sezama
  • žlica konopljinega olja (lahko tudi lanenega ali olivnega)
  • 50 g posušenega maka
  • en teskefuld salt
Paleo kruh bo navdušil vse, ki štejejo OH-je in se izogibajo glutenu.
Paleo kruh bo navdušil vse, ki štejejo OH-je in se izogibajo glutenu.

Postopek priprave paleo kruha:
Pečico damo greti na 160 stopinj Celzija. Med segrevanjem vse suhe sestavine (orehi, mak, semena, mandlji …) združimo v posodi, dodamo sol in dobro premešamo. Dodamo jajca in konopljino olje, še enkrat temeljito premešamo, nato pa maso prestavimo v podolgovat pekač, obložen s papirjem za peko. Položimo v pečico in pečemo od 60 do 65 minut. Pa dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.