fbpx

Opskrifter: 3 fyldige grøntsagsretter per ske, som er behageligt varmende

Gosta juha iz sladkega krompirja

Vinteren er perfekt til lækre retter på en ske, der behageligt varmer og nusser. Lad harmonien af smage af varme supper og varm minestrone overtage os, som vi vil fremtrylle med et par enkle trin i det hyggelige ly af vores varme hjem.

Recepti za 3 bogate zelenjavne jedi na žlico, ki prijetno pogrejejo in se priležejo predvsem pozimi.

1. Gosta juha iz sladkega krompirja

Ingredienser (til 4 personer):

  • 3 velike žlice olivnega olja
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 3 veliki korenčki
  • 2 navadna krompirčka
  • 1 sladek krompir
  • 500 ml grøntsagssuppebund
  • 250 ml kokosovega mleka
  • 1 tsk salt
Gosta juha iz sladkega krompirja
Gosta juha iz sladkega krompirja

Forberedelse:
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo, operemo in narežemo na manjše kose. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose. V večji posodi za juho segrejemo olivno olje, na katerem posteklenimo čebulo in česen. Nato postopoma dodajamo ingver, korenje in krompir ter vztrajno mešamo še nekaj minut. V lonec primešamo jušno osnovo in vsebino zavremo. Ko juha zavre, znižamo temperaturo, dodamo kokosovo mleko in po okusu solimo. Pustimo, da juha rahlo vre še nekaj časa. Ko je krompir popolnoma skuhan, posodo odstavimo in juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho serviramo s popečenimi kruhki, teknila pa bo tudi ob spremljavi indijskega kruha pita.

2. Pikantna fižolova mineštra

Ingredienser (til 4 personer):

  • 3 velike žlice olivnega olja
  • 1 rødløg
  • 250g kuhanega rdečega fižola
  • 250g kuhanega rjavega fižola
  • 3 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 3 kviste persille
  • 1 stilk selleri
  • salt
  • peber
  • chili
  • rdeča mleta paprika
  • 250g malih polžkov
  • 2 spsk tomatpuré
  • 500 – 750ml vode
Pikantna fižolova mineštra
Pikantna fižolova mineštra

Forberedelse:
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in sesekljamo. Fižol razpolovimo in prvo polovico zmiksamo s paličnim mešalnikom. Zeleno operemo in narežemo na kolobarčke. Čebulo prepražimo na olivnem olju in ji nato dodamo fižolov pire, sesekljan česen in zeleno. Premešamo, zalijemo z vodo in začinimo z lovorjevimi listi, soljo in poprom. Pustimo, da juha na zmerni temperaturi počasi zavre. Ob vretju v juho stresemo testenine in fižol. Začinimo z mleto papriko, čilijem in dvema žlicama paradižnikove mezge. Odstranimo lovorjeva lista in postrežemo s kosom dišečega domačega kruha.

3. Pisana lečina juha

Ingredienser (til 4 personer):

  • 3 velike žlice olivnega olja
  • 80g zelene leče
  • 80g rdeče leče
  • 80g črne leče
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 žlička kurkume
  • salt
  • peber
  • 750ml zelenjavne jušne osnove
  • 250ml vode
Pisana lečina juha
Pisana lečina juha

Forberedelse:
Lečo že predhodno očistimo, namočimo in skuhamo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V posodi za juho segrejemo olivno olje in posteklenimo čebulo in česen. Radodarno začinimo s kurkumo in dobro premešamo. V posodo dodamo skuhano lečo, jušno osnovo in vodo. Po želji začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da zavre. Med kuhanjem nekajkrat premešamo. Po približno pol ure juho odstavimo in postrežemo s popečenim kruhom, ki ga natremo s česnom.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.