fbpx

Opskrifter: Simple pastasaucer

Simple pastasaucer er en ideel og sund løsning til at tilberede et perfekt måltid, som vi aldrig rigtig bliver trætte af. Så læs hurtigt opskrifterne og kog en af de tre bedste og nemmeste pastasaucer og varm dig selv op, mens du koger forårsruller, penne og spaghetti over en stor gryde med kogende vand.

Pozimi ni boljšega kot krožnik poln slastnih testenin, prelitih z omamno dišečo omako, ki s harmonijo okusov ogreje našo kulinarično dušo in prezeblo telo.

Preproste omake za testenine, ki vas bodo hitro pogrele

1. Svedrčki z gorgonzolno omako z gobicami

Ingredienser (til 4 personer):

  • 400 g svedrastih testenin
  • 100 g svežih šampinjonov
  • 200 ml madlavningsfløde
  • 100 g gorgonzole
  • 30 g revet parmesan
  • 50 g smør
  • salt
  • peber
  • en knivspids muskatnød
Svedrčki z gorgonzolno omako z gobicami
Svedrčki z gorgonzolno omako z gobicami

Forberedelse:
Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. Zavremo približno 4 litre vode in v soljen krop stresemo svedre, ki jih kuhamo po navodilih na embalaži. V vodo lahko vlijemo tudi nekaj olivnega olja in tako preprečimo sprijemanje testenin. Kuhane testenine odcedimo in začnemo s pripravo omake. V ponvi na maslu prepražimo šampinjone. Tem nato dodamo kocke gorgonzole in sladko smetano ter že stopljeni zmesi dodamo še parmezan. Po okusu začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter pridno mešamo dokler se vse sestavine dobro ne premešajo med seboj. S slastno omako prelijemo svedrčke v veliki posodi in jed postrežemo.

2. Peresniki s paradižnikovo omako s tuno

Sestavine ( za 4 osebe):

  • 400 g peresnikov
  • ½ rdeče čebule
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g pelatov iz pločevinke
  • 2 pločevinki tune v deviškem olivnem olju
  • 4 črne olive brez koščic
  • 4 zelene olive brez koščic
  • ½ žličke posušene bazilike
  • olivenolie
  • salt
  • peber
  • čili v prahu
  • parmesan
Peresniki s paradižnikovo omako s tuno
Peresniki s paradižnikovo omako s tuno

LÆS MERE: Opskrifter: 3 fyldige grøntsagsretter per ske, som er behageligt varmende

Forberedelse:
Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Olive narežemo na kolobarje, na kocke narežemo pelate in z vilico razdrobimo tuno iz pločevinke. Po navodilih na embalaži skuhamo testenine – na 100 g testenin uporabimo približno 1 liter vode. Omako pripravimo tako, da v veliki ponvi prepražimo čebulo. Ko postekleni, ji dodamo česen in mešamo dokler ta ne zadiši. Čebuli in česnu dodamo pelate z mezgo iz pločevinke, dobro premešamo in po okusu začinimo z baziliko, soljo, poprom in čilijem. Omako kuhamo na zmerni temperaturi približno 5 minut, nato ji dodamo tunino in olive. Testenine v veliki skledi zmešamo z omako in izdatno posujemo z naribanim parmezanom.

3. Špageti z mesno omako po bolonjsko

Ingredienser (til 4 personer):

  • 400 g debelih špagetov
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • deviško olivno olje
  • 500 g pelatov iz pločevinke
  • 200 g hakkebøf
  • 200 g mlete svinjine
  • et glas rødvin
  • 1 laurbærblad
  • salt
  • peber
  • timian
Špageti z mesno omako po bolonjsko
Špageti z mesno omako po bolonjsko

Forberedelse:
Špagete skuhamo po navodilih in med njihovim kuhanjem pripravimo omako. Očistimo čebulo, česen in korenček. Prva dva nasekljamo, korenje narežemo na manjše kocke. V večji ponvi na hitro prepražimo meso, nato mu dodamo čebulo in česen. Dobro premešamo in dodamo tudi korenje. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter pridno mešamo še nekaj minut. Po približno petih zmesi dodamo pelate in mezgo iz pločevinke ter po potrebi dodamo tudi nekaj vode. Pelate z vilico dobro premečkamo in vse skupaj temeljito premešamo ter počakamo, da omaka zavre. Ob vretju prilijemo kozarec rdečega vina, lovor in timijan. Omako na zmernem ognju kuhamo še približno pol ure in še vročo prelijemo čez špagete. Dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.