Der Herbst verwöhnt uns mit warmen Farben und köstlichen Früchten, die auf der Zunge zergehen. Eines unserer liebsten herbstlich gefärbten Früchte ist neben Edelkastanien und knackigen Äpfeln der köstliche Kürbis, aus dem wir ganz einfach köstliche Suppen, farbenfrohe Risottos und letztendlich außergewöhnliche Desserts zubereiten können. Hier ist ein Rezept für Kürbis-Schokoladenkekse, das Sie unbedingt ausprobieren müssen …
Preizkusite popolnoma preprost recept za bučni kolač s čokoladnimi koščki, ki je kot nalašč za deljenje s prijatelji, sodelavci in najdražjimi.
WEITERLESEN: Herbstrezept: Leckerer Lecina-Eintopf mit Süßkartoffeln und Kürbis
Recept za bučni kolač s čokoladnimi koščki
Zutaten za bučni kolač s čokoladnimi koščki:
- 2 Tassen Allzweckmehl
- 1 Teelöffel Zimt
- ¼ čajne žličke pimenta
- ¾ čajne žličke ingverja
- ¼ čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
- 1 Teelöffel Backpulver
- ¾ Teelöffel Salz
- 1 skodelica nadrobljenega masla
- 1 ¼ skodelice belega sladkorja
- 1 großes Ei
- 2 Teelöffel Vanilleextrakt
- 1 skodelica bučnega pireja (bučo popečemo v pečici, izdolbemo in pretlačimo v pire)
- 1 zavojček čokoladnih koščkov
Navodila za bučni kolač s čokoladnimi koščki:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. V srednje veliki posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo maslo in sladkor, dodamo vaniljo in jajce ter mešamo, dokler ne dobimo enakomerne zmesi. Dodamo bučni pire in na koncu čokoladne koščke. Maso razporedimo po pekaču in pečemo, dokler robovi ne odstopijo od roba pekača (približno 40 minut). Kolač ohladimo, narežemo na kocke in postrežemo. Dober tek!