Nutella-Fans, ihr seid wieder zu euch gekommen. Dieses Mal haben wir ein Rezept für eine göttliche Nutella-Mousse vorbereitet, die Sie mit ihrer zarten Textur verwöhnen wird!
Hitro po zalogo Nutelle, ki jo skrivate v shrambi, in preizkusite ta preprost recept za Nutellin mousse, ki je (pričakovano) zares odličen. Bogat, kremast in vreden vsake žlice.
WEITERLESEN: Rezept: Nutella-Kuchen mit nur drei Zutaten, der Sünde würdig!
Sestavine – Nutellin mousse:
- 230 gramov kremnega sira (sobna temperatura)
- 3/4 skodelice Nutelle (kupljene ali hausgemacht)
- 1 Tasse Puderzucker
- 1 Tasse Schlagsahne
- 3 Löffel Zucker
- 1 Teelöffel Vanilleextrakt
- Schlagsahne
- 2 žlici praženih lešnikov
- 2 žlici sesekljane temne čokolade
Potek priprave – Nutellin mousse:
V večji skledi z električnim mešalcem zmešajte kremni sir, Nutello in sladkor v prahu. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka, puhasta masa (2 do 3 minute). Maso prestavite v nekoliko manjšo skledo, v čisti večji skledi pa zdaj stepite smetano s sladkorjem in vaniljevim ekstraktom. Tretjino stepene smetane dodajte k masi z Nutello in premešajte z lopatico. Dodajte še drugo tretjino, počasi premešajte in enako naredite še z zadnjo tretjino stepene smetane. Maso razporedite v 4 do 6 kozarcev in pokrite postavite v hladilnik za 30 do 45 minut (ali pa čez noč). Preden postrežete, jih okrasite s kupčkom stepene smetane ter dvema čajnima žličkama praženih lešnikov in temne čokolade. Pa dober tek!